FK PŘÍBRAM
01.06.2013
FORTUNA:LIGA, 30. kolo
1:1
Liberec vs. Příbram
Online
Branky: 57. Šural - 10. Wágner (pen.)
Žluté karty: Aziz
Červené karty: 67. Aziz
Rozhodčí: Matějek - Gallo, Černý
Diváci: 4444
Liberec: Hauzr (90. Bojčuk) - Frýdek, Hušek, Kelič, Fleišman - Šural (80. Komenda), Rybalka, Pavelka, Janů (60. Štajner), Delarge - Rabušic
Příbram: Rondzik - Jugas, Andrejevič, Mišůn, Divíšek (74. Hanuš) - Mareš (71. Stratil), Tarczal, Aziz, Pleško - Wágner, Krbeček (84. Barák)

Remíza na závěr soutěže

Jan Vostrý

Na těžkém a podmáčeném terénu vydolovala Příbram bod na půdě Slovanu Liberec za remízu 1:1. Jedinou branku vstřelil v prvním poločase z penalty Tomáš Wágner. Naši dohrávali v oslabení, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Aziz.
František Straka poslal do sestavy uzdraveného Josefa Divíška, stopera Alexe Andrejeviče, který celou sezónu sbíral zápasové zkušenosti v příbramské juniorce a poprvé si v sezóně zachytil Jakub Rondzik. Dalo se čekat, že ve formě hrající Liberec bude útočit. Bylo však dobře, že ani náš tým nezahálel a měl připravené nebezpečné brejky. Když byl v 10. minutě Jiří Mareš zatažen za dres ve vápně, rozhodčí odpískal penaltu, kterou bezpečně proměnil Tomáš Wágner. Byla to již jeho šestá branka v sezóně. Příbramský forward se tak stal nejlepším střelcem týmu v této sezóně. Liberec se sice hnal před naši branku, jenže zůstalo jen u převahy. Naopak velmi blízko ke skórování byl Aziz ve 27. minutě. Už postupoval za odraženým míčem sám na branku, ale Hauzr, který se v tomto zápase loučil s kariérou vyběhl z brankoviště včas. O pár minut další střelecký pozdrav kuvajtského záložníka letěl těsně vedle. Libereckou šanci zahodil ve 34. minutě Šural, když pálil do boční sítě. Podobně se dařilo i Fleišmanovi, který z úhlu netrefil branku. Po přestávce přicházely další šance. Nejprve Rabušic netrefil ideálně míč a z protiútoku zakončení Lukáše Pleška šlo do rukavic brankáře Slovanu. Dorážející Wágner pak už nestačil být u míče, který byl u brankové čáry, včas. A vzápětí další šanci Liberce zahodil Delarge a Rabušicovi chytá střelu Jakub Rondzik. V 57. minutě se po dalším rohovém kopu už domácí Šural prosadil - 1:1. Poté přišel slavnostní moment, který má s naším klubem hodně spojitého. Kariéru uzavíral posledním střídáním obránce Tomáš Janů, který jako příbramský odchovanec před 16 lety v lize a odehrál celou sezónu 97/98 v našich barvách. Poslední minuty patřily brankáři Rondzikovi a jeho brance. Za pomoci brankové konstrukce totiž náš gólman už nepustil žádné míče do sítě a tak si Rabušic i Štajner museli zoufat. Zejména Štajnerův přímý kop, který už letěl do branky a Rondzik jej vytáhl na tyč patřil mezi nejhezčí momenty podvečera.
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School