FK PŘÍBRAM
12.01.2019
Příprava A-tým, přát.
1:2
Vlašim vs. Příbram
Branky: 78. Dao – 45. Květ (pen.), 73. Kodr
Žluté karty: La Giang
Rozhodčí: Machálek – Nádvorník, Fišer
Vlašim: La Giang – Výborný, Mizerák, Pavlík, Štochl, Ivanko, Janda, Fortelný, Dao, Blecha, Selemani
Příbram: Kočí – Kodr, Tregler, Jablonský, Květ, Nitrianský (57. Jandera), Hlúpik, Kilián, Průcha, Duda (46. Polidar), Klán (20. Keita)

Výhra i ofenzivní manévry

Jan Vostry

Téměř bláznivé lze nazvat utkání s Vlašimí. Oba týmy předvedly útočnou podívanou a diváci mohli sledovat velké množství šancí na obou stranách. Příbram si nakonec z druhého přípravného zápasu zimy odvezla z Xaverova vítězství 2:1.

Příbram začala zápas s dalším druholigovým týmem s výrazně jinou sestavou než proti Hradci a pár náhradníky na lavičce. Zbylá část týmu totiž zůstala trénovat v domácích příbramských podmínkách. Na hrotu hrál Martin Klán, který se musel po pár minutách nechat vystřídat Keitou kvůli zranění.

Několik střeleckých příležitostí měl zejména aktivní Roman Květ, ale branka z nich nebyla. Ofenzivně si počínal i soupeř z Vlašimi a tak se často objevovali i před naší brankou. I modrobílí byli v zakončení nepřesní nebo si na ně počíhal pozorný Ondřej Kočí.

Dobrou hlavičku mohl poslat do sítě Marek Kodr, byl z toho nakonec jen těsný pokus vedle. V poslední minutě prchnul obraně Filip Hlúpik, brankář Vlašimi jej srazil a kopali jsme pokutový kop. Přesný zásah předvedl Roman Květ a vedli jsme 1:0.

Po změně stran se dostal do velké šance střídající Matěj Polidar, ale v dobré pozici netrefil levý horní roh branky. Středočeši z Vlašimi pak orazítkovali břevno. V 73. minutě jsme viděli perfektně rozehraný rohový kop. Ten předvedl Květ, když jej poslal přesně na hlavu zabíhajícího Kodra a bylo to 2:0 v náš prospěch. V 76. mohl vedení navýšit Keita, ale míč se od něj směrem k brance jen odrazil a míč stačil brankář chytit. O chvíli později navíc přišlo snížení, když se po rychlé akci trefil Dao.

V posledních minutách se hrálo hodně vabank. Kontr tří na jednoho nezakončil přesnou nahrávkou Jandera, netrefil se ani dalekonosnou dělovkou Petr Průcha, když trefil břevno branky. V nastaveném čase ještě běžel sám na gólmana Hlúpik, ale ani v tomto utkání nevyzrál na brankáře soupeře. Výhra drží šance týmu na postup do další fáze a stále jsme ve hře o Maltu.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School