FK PŘÍBRAM
07.05.2024
ČDŽ U 15, 25. kolo
5:2
FK PŘÍBRAM vs. SK Benešov
Branky: 17., 44. Jager, 22. Laňka, 42. Ngo, 49. Lantora - 47. Bust, 66. Stejskal
Rozhodčí: Lafek - Soukup, Skrip
FK PŘÍBRAM:

Beran – Bezouška, Garlík, Šťástka, Lesák – Frank (65. Bartík), Soběslav, Ngo, Lantora – Jager (65. Budín), Laňka (80. Jílek)

U15 - Domácí výhra s Benešovem

Jiří Smola

Na zápas s Benešovem jsme se moc těšili, protože naše měření sil v posledních vzájemných utkáních vždy přineslo zajímavý fotbal.

Hosté přijeli do Příbrami s vizitkou na jaře ještě neporaženého týmu, a tak o motivaci do utkání nebylo potřeba moc přemýšlet. Kluci se také velmi dobře znají ze společného působení v krajských výběrech a ukázat se v dobrém světle chtěli určitě všichni.

V kabině jsme si řekli, že když na hřišti necháme všechno a budeme kompaktní tak nás to odmění a zápas zvládneme vítězně. Důležité bylo udržet nastavení hlavy, jak tedy říká JT emoční stabilitu, a to se po většinou našim klukům dařilo.

Začalo se aktivně, důrazně, hlavně oba týmy chtěli hrát otevřený fotbal. Vstřelit první branku se podařilo nám, když tečovaná střela Sebastiana Jagera zapadla za zadní tyč. Moc dlouho netrvalo a naše pěkná kombinace skončila gólovým zakončením Martina Laňky. V prvním poločase už žádná branka ani na jedné straně nepadla a do šaten odcházíme za stavu 2:0.

Bylo potřeba do druhého dějství vstoupit soustředěně a nenechat se uspokojit, vždyť všichni dobře víme, co je „Csaplárova past“. Opak byl pravdou, dvě minuty po rozehrávce si aktivně hrající Daniel Ngo se spoluhráči další povedenou kombinací před vápnem vyměnil míč a lahůdkově zavěsil. Zaskočený soupeř následně chyboval v rozehrávce a „Séba“ tak celkem pohodlně dává svůj druhý gól. Pak se také prosadili hosté, když našemu brankáři překvapivě propadl míč za brankovou čáru, a to ne zrovna po nebezpečné střele. Naše reakce na tento moment byla, ale správná a také rychlá. Protože skoro hned po rozehrání náš dobře sehraný protiútok s přehledem zakončil výtečně hrající Jiří Lantora. Bohužel, po tomto momentu jsme už dále nebyli tak pozorní a koncentrovaní. V poslední dvacetiminutovce jsme soupeři přenechali iniciativu a připustili tak zbytečně divoký průběh hry ve kterém hosté velmi zlobili zejména rychlými kontry. Soupeř dokázal ještě po skrumáži snížit, ale pak už žádná další akce ani jednoho z týmů nebyla úspěšně dotažena.

Zápas s dobře připraveným Benešovem skončil, myslím že zaslouženým vítězstvím našich kluků.

Fotogalerie
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
sobota 25.5.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 30. kolo
17:00h
FK PŘÍBRAM
MFK Vyškov
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
19. 05. 2024
Jiří Kohout hodnotí na tiskovce utkání s Varnsdorfem
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School