FK PŘÍBRAM
09.10.2011
Česká liga dorostu U 19 A, 9. kolo
7:3
Příbram vs. Sparta B
Branky: Hanuš 2, Mašek 2, Barák, Soldát, Dušek
Žluté karty: Mařík, Cafourek
Rozhodčí: Košan - Glogar, Kelner
Diváci: 120
Příbram: Krček - Pyszny (84.Viták), Mára, Brotánek, Šindelář - Kdolský (77.Muzika), Soldát, Barák (69.Dušek)- Brandner (64.Dvořák), Mašek, Hanuš (84.Řezáč)
Sparta B: Pacovský - Bělčický, Cafourek, Bederka, Kvíčala (25.Kadlec) - Reiter (78.Moravec),Hubínek, Mařík (77.Shkreta Melsen), Neužil - Flaks (46.Shkreta Matheus), Hájek

V chladném dopoledni se hrál fotbal vysoké úrovně

Pavel Hasman

Deváté kolo ČLSD svedlo proti sobě první dva celky soutěže. Po celý zápas oba týmy produkovaly kvalitní výkon a potvrzovaly své postavení v horních patrech tabulky.
Do utkání „vlétli“ domácí jako uragán a jejich přímočaré a technicky dobře řešené akce hřály prokřehlé diváky, kterých se v chladném nedělním dopoledni sešlo více než sto. „Letenští“ se měli co otáčet, aby dokázali zachytávat nápor domácího týmu. Příliš se jim to ale nedařilo, neboť po půlhodině hry prohrávali 4:0, což se pro celkový vývoj ukázalo jako rozhodující. Již po čtyřech minutách hry inkasovali sparťané po křižné střele Hanuše, jemuž velmi dobrou „palebnou“ pozici připravili ziskem míče a přesnou přihrávkou Mašek s Barákem – 1:0. V 10.minutě se po rohovém kopu Kdolského prosadil hlavou Barák a domácí vedli 2:0. Ve 22.minutě udeřilo z druhé strany – Brandner odvážně prošel mezi třemi hráči, nezištně přihrál Maškovi, který uklidil míč k tyči – 3:0. V již zmíněné 30.minutě zahrával Hanuš přímý kop z pravé strany. Míč propadl před branku, kde se nejrychleji zorientoval Soldát a počtvrté rozvlnil síť sparťanského gólmana. Po „půlhodině snů“ si domácí vybrali „oddechový čas“ (první ze tří v utkání). Nechali hosty zakombinovat před vlastním pokutovým územím a Hájek trestal střelou k tyči - 4:1. Jenže „permoníci“ dokázali dnes na každý gól soupeře reagovat dalším úspěšným zásahem, a proto nepřipustili žádný „nervák“. Ve 39.minutě získal míč na půli Šindelář, posunul jej Hanušovi, který vyslal výborným pasem do brejku Maška. Mladý reprezentant se v těchto situacích prosadit umí – 5:1. Ještě před poločasovou přestávkou přišel příbramský „oddech číslo dvě“. Poměrně laxně přistoupili k bránění hráčů Sparty při trestném kopu a Kadlec hlavou snížil na 5:2. Ve druhém poločase pokračovalo utkání ve vysokém tempu a s velmi dobrou fotbalovou kvalitou. Na gól diváci čekali do 58.minuty. Domácí Hanuš převzal na polovině hřiště míč a předvedl svoji silnou stránku – tah na branku. Po individuální akci, kdy se jej marně (i za cenu faulu) snažil zastavit Cafourek, hostující ve Spartě právě z Příbrami, prošel s míčem až před branku a prudkou střelou na přední tyč překvapil Pacovského – 6:2. V 61.minutě přišel třetí (a naštěstí poslední) „oddechový čas“ příbramských hochů. Opět pustili Spartu do kombinace před pokutovým územím a byl z toho gól, který se nápadně podobal prvnímu. Pouze střelcem byl tentokrát Matheus Shkreta. I na tento gól však domácí dokázali reagovat, a to v 78.minutě. To se zrodila nejhezčí kombinační akce domácích v utkání. Hanuš z levé strany přihrál Duškovi, ten míč efektně pustil mezi nohama na Maška, který vyslal do křídelního prostoru Muziku. Muzika lobem našel na zadní tyči zcela volného Duška a ten zblízka svým osmým gólem v sezóně uzavřel konečný stav utkání na 7:3 pro domácí tým. Utkání přineslo velmi dobrý fotbal a doufejme i zkušenosti pro hráče obou týmů do dalších bojů. Pro domácí tým by mělo být ponaučením, že oddechový čas si vybírají ne hráči, ale trenéři, a to v úplně jiných sportech, než je fotbal. Kvalitní tým tyto chyby dokáže potrestat, což Sparta dnes předvedla hned třikrát.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
pátek 29.3.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 20. kolo
18:00h
FK PŘÍBRAM
FC Sellier & Bellot Vlašim
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
28. 03. 2024
Před utkáním s Vlašimí - rozhovory a pozvánka na zápas
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School