FK PŘÍBRAM
20.11.2011
Česká liga dorostu U 19 A, 15. kolo
6:0
Příbram vs. Roudnice n. L.
Branky: Brandner 2, Mára, Brotánek, Dušek, Říha
Rozhodčí: Vlasjuk - Paukner, Vosolsobě
Diváci: 60
Příbram: Kukla - Lukeš (74.Viták), Mára, Soldát, Brotánek - Kdolský, Kilián (74.Muzika), Barák (65.Dušek) - Brandner (74.Říha), Mašek, Hanuš (60.Dvořák)
Roudnice n. L.: Hodek - Malák, Hendrich, Kříž P., Kříž B.(75.Hrdý) - Těmín, Gajdoš (55.Ortbauer), Kyncl (60.Turek), Kejval, Kvída (70.Brůža) - Hrebinka

Na podzim doma bez ztráty bodu!

Pavel Hasman

V posledním podzimním kole hráli dorostenci již pátek s Roudnicí nad Labem. Hosté se hodně zaměřili na defenzivu, ale rozjetému týmu 1.FK odolat nedokázali. A když nevyužili ani šance, které jim domácí dnes „poměrně lacino“ nabídli, odjížděli domů bez bodů.
V úvodu utkání nebylo příliš znát, že soupeři se v tabulce nacházejí dost daleko od sebe. Domácí hráči se nemohli dostat do tempa a hosté dobře a aktivně bránili. Prvním vážným momentem byl ve 12.minutě rychle rozehraný přímý kop, po němž se do zakončení dostal Mašek, ale brankář Hodek jej „vychytal“. Za čtyři minuty dostali domácí hráči uprostřed hřiště trochu prostoru a dokonale toho využili. Mašek si narazil se Soldátem, ten našel „skulinu“ mezi stopery a Brandner pohotově zakončil k tyči – 1:0. Tento moment příbramské hráče nabudil k aktivitě. V 19.minutě Brandner získal míč na polovině Roudnice, přes Brotánka a Kiliána jej posunul na Máru, který napřáhl a z 25 metrů „rozvlnil“ síť branky – 2:0. Hosté se dostali za celý poločas do jediné nebezpečné akce, když se po chybě domácí obrany snažili chytře lobem přehodit Kuklu. Ten se ale rychle stihl vrátit do branky a střelu vyškrábl na roh. A protože ani domácí ofenziva nebyla produktivní, výsledek se do přestávky nezměnil. V úvodu druhé půle se rozhodovalo o osudu utkání. Ve 46.minutě nedokázali potrestat roudničtí chybu kapitána Máry a po samostatném úniku nechali podruhé vyniknout domácího brankáře. Z následujícího protiútoku poslal na opačné straně Kilián do obdobné situace Brandnera, který si vedl podstatně lépe a „prošel“ s míčem až do branky – 3:0. V těchto situacích se projevil rozdíl mezi oběma týmy. V 66.minutě Dušek opět rychle rozehrál přímý kop, přes Kiliána se míč dostal do křídla ke Kdolskému, který prudkou přihrávkou přes pokutové území našel na zadní tyči Brotánka. Ten stejně jako minulý týden v Rokycanech málem „protrhl“ zblízka síť a upravil na 4:0. V 78.minutě „udeřilo“ opět z pravé strany. Říha přihrál Kdolskému, ten Duškovi, který svou dvanáctou podzimní brankou splnil „pětigólovou podzimní normu“ příbramských. Ani to však ještě nebyl konec. Mezi střelce zápasu se zapsal i Říha, kterému na gól po akci Maška s Dvořákem opět nahrával dnes „tříbodový“ Kdolský – 6:0. Podzimní část soutěže zvládla příbramská „19“ velmi dobře a bude zaslouženě přezimovat na špici tabulky A skupiny ČLSD. Hráči vykonali velký kus práce, za což si zaslouží poděkování. Jedním dechem však nutno dodat, že ne vše bylo bez vady a oni velmi dobře vědí, na čem je potřeba zapracovat, aby se nadále zlepšovali. To nejtěžší v jejich dosavadním fotbalovém životě je teprve čeká – a to přechod do dospělého fotbalu (některé za půl, některé za jeden a půl roku). A tam se nikdo nebude ptát, kolik získali bodů, nýbrž jak jsou připraveni na „velký fotbal“.
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School