FK PŘÍBRAM
01.04.2012
Česká liga dorostu U 16 A, 17. kolo
3:1
Příbram B vs. Teplice
Branky: 16. Januška, 31. a 68. Černý – 13. Pechar
Žluté karty: Pechar (TP)
Rozhodčí: Paták, Svoboda, Ondračka
Diváci: 50
Příbram B: Šebek – Červeňák (79. Černohorský), Holý, Baran, Růžek – Kvěch – Mráz (47. Šrain), Suchan, Januška (60. Otepka), Svojše (51. Otepka) – Černý (73. Křikava)
Teplice: Skalák, Svoboda, Holenda, Takács, Tesařík, Pechar, Flégl, Baran, Chládek, Hlaváček, Farkaš

Příbram U16 otočila skóre a porazila Teplice

Jiří Baran

Příbram U16 úspěšně zvládla zápas s kvalitním soupeřem, dokázala otočit nepříznivý průběžný stav a zvítězila doma nad Teplicemi 3:1. Oba soupeři předvedli rychlý fotbal plný nasazení, bojovnosti a také hezkých kombinací. Velkým soupeřem obou mužstev byl velmi silný vítr. Za Příbram vyrovnával Januška a Černý vstřelil další dva góly.
V sobotu 30.3. sehráli doma příbramští dorostenci U16 další ligové utkání. Teplice byly prvním soupeřem, který prověřil skutečné kvality a sílu Příbrami. Zápas se hrál za silného nárazového větru a při hře vzduchem působil problémy oběma mužstvům. V první čtvrthodině se s nepřízní počasí o něco lépe vyrovnávali hosté z Teplic. Lépe se jim dařila kombinace po zemi a byli důraznější v osobních soubojích. Ve 13. minutě ztratila Příbram míč ve středu hřiště, následoval teplický protiútok do nekonsolidované obrany a ani Šebek nedokázal zabránit prvnímu gólu – 0:1. Po obdržené brance domácí zrychlili a zpřesnili kombinaci po zemi a začali se lépe pohybovat. Výsledkem bylo vyrovnání v 16. minutě – Červeňák vybojoval míč, přihrál na hranici šestnáctky Černému, který patičkou mezi stopery poslal do samostatného nájezdu Janušku. Januška si s příležitosti poradil na výbornou a poslal balón vedle Skaláka do teplické branky – 1:1. I nadále se hrál kvalitní fotbal, ve kterém měla Příbram mírně více ze hry. Teplice nevyužily dvě velmi dobré brankové příležitosti. Domácí šli do vedení v 31. Minutě, když dokázali využít svou druhou gólovou šanci – po autu Suchan našel Černého, jenž pronikl do velkého vápna a sám před brankářem podruhé rozvlnil teplickou síť – 2:1. Prvních deset minut druhého poločasu patřilo Teplicím, ale jejich útočné snahy úspěšně mařila příbramská obrana se spolehlivým Šebkem za zády. Poté převzali otěže zápasu domácí, ovládli střed hřiště, zlepšili hru po křídlech a svého soupeře začali výrazněji přehrávat. Příbram přiváděla hosty často až k zoufalství účinně hraným ofsajd systémem. Domácí si mohli pojistit vedení v 52. minutě, ale Černého penaltu vytáhl Skalák na tyč. V 68. minutě šla Příbram do dvoubrankového náskoku – Suchan našel kolmou přihrávkou Černého. Černý se kličkou zbavil obránce a střelou podél brankáře vstřelil svou druhou branku v zápase – 3:1. Příbramští dorostenci předvedli dobrý výkon pro kvalitnímu soupeři a po zásluze zvítězili.
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School