FK PŘÍBRAM
09.04.2012
Česká liga dorostu U 16 A, 18. kolo
0:2
Táborsko vs. Příbram B
Branky: 24. Suchan, 67. Křikava
Žluté karty: Pilař (TA)
Rozhodčí: Benedikt, Malecha, Kotalík
Diváci: 20
Táborsko: Dudák, Pilař, Balík, Janů, Novák, Vonšík, Honza, Vávra, Varyš, Kloc, Novotný-Hanzal
Příbram B: Šebek – Růžek, Holý, Baran, Šrain – Kvěch – Svojše (76. Špinar), Januška, Suchan, Hušek – Křikava (70. Matějů)

Ani neproměněná penalta nezabránila Příbrami v tříbodovém zisku

Jiří Baran

Zápas v Sezimově Ústí byl ze strany Příbrami U16 zejména přehlídkou nevyužitých příležitostí a nedůsledného řešení koncovky. Suchan už v 2. minutě neproměnil penaltu. Domácí se zaměřovali především na obranu, kterou Příbram poprvé překonala až v 24. minutě. Příbramské vítězství potvrdil Křikava v 67. minutě.
V neděli 8.4. se Příbram U16 utkala v Sezimově Ústí s místním FC MAS Táborsko. I když se jednalo o zápas jarní části soutěže, podle počasí to vypadalo spíše na zimní přípravu (-2°C, studený vítr, sněhové přeháňky). Příbram se do svého soupeře pustila hned od začátku, měla územní převahu a dokázala si vytvářet i gólové příležitosti. Ta největší přišla už ve 2. minutě. Suchan byl faulován ve velkém vápně a rozhodčí nařídil pokutový kop, k jehož exekuci se rozhodl sám postižený (namísto Svojšeho). Suchan naložil s penaltou stejně špatně, jako před dvěma týdny v Karlových Varech – neproměnil, když střelou k prostředku branky trefil ležícího brankáře. V prvních deseti minutách se dvou velmi dobrých střeleckých příležitostí dostal Hušek, ale místo rány svou levačkou volil přihrávku. Příbram měla i nadále více ze hry, ale její snaha končila buď malým důrazem před brankou soupeře nebo nepřesnými přihrávkami ve středu hřiště. První přímou střelu na branku vyslali hosté až ve 22. minutě. Ve 24. minutě se k míči dostal Hušek, nasadil obránci „housle“ a jeho ostrou přihrávku po zemi před branku uklidil Suchan ve skluzu pod břevno – 0:1. Ve druhém poločasu byli domácí velmi blízko vyrovnání – v 35. minutě po přímém kopu a následné hlavičce volného hráče vytáhl Šebek vynikající zákrok a míč vyrazil na roh. Příbram se dostávala do gólových šancí, ale ty likvidoval výborný Dudák v brance domácích. Ve 41. minutě trefil Svojše krásnou střelou z 12 metrů břevno, od něhož se míč odrazil, bohužel, těsně před brankovou čáru. Pojistka zisku tří bodů pro Příbram přišla v 67. minutě. Po odkopu Šebka vyhrál Křikava na půlce hlavičkový souboj. K odraženému míči se dostal Januška a přihrávkou z první vyslal českou uličkou Křikavu do samostatného nájezdu, který poslal míč podél vyběhnuvšího Dudáka – 0:2.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School