FK PŘÍBRAM
04.05.2013
FORTUNA:LIGA, 26. kolo
2:0
Ostrava vs. Příbram
Online
Branky: 35. a 56. Baroš
Žluté karty: Baroš - Mišůn
Rozhodčí: Ardeleánu - Filípek, Paták
Diváci: 4470
Ostrava: Bárta - Stožický, Kaprálik, Vomáčka, Stronati - Fantiš (82. Kraut), Lukeš, Droppa, Milosavljev - Staško (64. Soukup), Baroš (89. Baránek)
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Mišůn, Pleško (46. Krbeček) - Koukal (60. Šlapák), Aziz (78. Trapp), Tarczal, Pilík - Střihavka, Wágner

Nedůraz v koncovce stál Příbram důležité body

Jan Vostrý

Skvěle chytající brankář Ostravy Bárta zlikvidoval i ty nejvyloženější šance Příbrami a naši tak ztratili důležité body v boji o ligovou záchranu.
Velmi podstatný zápas 26. kola se hrál v sobotu podvečer v Ostravě. Příbramská sestava nastoupila v nezměněném složení oproti poslednímu vítěznému utkání proti Slavii. Agresivně hrající Baník musel zastavit Aleš Hruška už po pár minutách, když sebral velkou šanci Barošovi. Pak přišlo na řad několik standardek a rohových kopů, které měl náš tým, jenže přímé k ohrožení prostoru mezi třemi tyčemi nedošlo. Dobrou šanci měl ve 24. minutě zejména Zdeněk Koukal, který před brankou netrefil míč z voleje ideálně, jinak by se skóre patrně měnilo. Ostrava ukázala své nebezpečné křídelní hráče. Baroš překonal Hrušku, a tak střelu musel na čáře vykopávat Milan Mišůn. Tato šance nebyla pro nás dostatečným poučením. Znovu z levého křídla totiž přišel atak tentokrát vedený Milosaljevem, opět odvrací míč Mišůn, jenže tentokrát velmi nepřesně a Baroš z pár metrů může otevřít skóre - 36. minuta 1:0. Ve druhé půli nastoupil domácí brankář Bárta asi s lepidlem na rukavicích, což začali naši hráči objevovat velmi záhy. Tomáš Krbeček, který o půli vystřídal Lukáše Pleška, vyslal zajímavý projektil z hranice vápna a brankář Baníku musel míč přizvednout na roh. V 55. minutě přišla dvojšance, nejprve hlavičkuje Tomáš Wágner a rukavice Bárty zastavuje míč a nejinak tomu je i při dalekonosné střele Jakuba Jugase. Opět roh po zákroku brankáře. Pravidlo nedáš - dostaneš se projeví naplno ihned. Z brejku si vymění míč Milosaljev s Barošem a ten se i díky faulu na Azize dostane sám před Hruškovu bránu a posouvá skóre podruhé. Naše střelba na Bártu pokračuje neúspěšně, David Střihavka ani Tomáš Wágner své pokusy do brány nevtlačili ani když se objeví přímo před brankářem. Lepší příležitost nedostáváme ani od rozhodčích po viditelné ruce Kaprálka v pokutovém území. Wágner po této situaci navíc trefuje tyčku. Poslední minuty měly totožný průběh. Co útočná akce, to šance Příbrami a to gólovka. Tomáš Wágner nestačí kroutit hlavou, co všechno mu Bárta chytil pár minut před koncem zápasu. Ostrava tak zejména díky svému brankáři vítězí nad příbramským týmem 2:0. Souboje o záchranu tak budou i nadále velmi komplikované.
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School