FK PŘÍBRAM
26.05.2013
FORTUNA:LIGA, 29. kolo
2:0
Příbram vs. Brno
Online
Branky: 31. Wágner, 80. Koukal
Žluté karty: Aziz - Sus
Rozhodčí: Adam - Jiřík, Paták
Diváci: 2862
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Mišůn, Pleško - T. Pilík (46. Šlapák), Abraham (65. Koukal), Aziz, Tarczal, Mareš (83. Divíšek) - Wágner
Brno: Hladký - Hyčka, Brabec, Pašek (77. Halaška), Husár - Mezlík, Sus, Buchta, Traoré - Markovič (62. Škoda), Švancara (82. Přerovský)

Liga pro Příbram zachráněna!

Jan Vostrý

Příbram zvládla poslední krůček k vytoužené záchraně a na domácím trávníku porazila Zbrojovku Brno 2:0. O branky se podělili Wágner s Koukalem.
Cíl "zvítězit" čněl nad dnešním utkáním jako štít nad firmou. Do sestavy se zpátky vrátil Aziz a právě on se ukázal tím rozdílovým hráčem. Jeho tvůrčí schopnosti totiž dělaly Brnu problémy a Kuvajťan byl nejčastěji faulovaným hráčem. Jenže první opravdovou gólovou šanci si vytvořili hráči Zbrojovky. Mezlík narazil Švancarovi, který se dostal sám před Aleše Hrušku. Náš brankář musel opět držet prapor příbramských nadějí vysoko a střelu brněnského "Mercedesa" vykopl. Asi právě tahle šance probrala příbramské střelce a tak konečně začali ostřelovat Hladkého branku. Nejčastěji to byl Aziz, který dvakrát pálil z přímých kopů a vyprášil rukavice brankářovi hostů. Ve 33. minutě byl opět faulovaný a z trestného kopu poslal ideální centr Tomáš Pilík. Kanonýr Tomáš Wágner míč tečoval do branky a zajistil domácímu celku vedení - 1:0. Tou dobou již na jiném stadionu náš soupeř na dálku Hradec již prohrával od dvě branky. Po přestávce se dostal do hry Martin Šlapák, který po pár minutách zahodil velkou šanci, když z několika kroků zbrkle přestřelil branku. Brno si začalo víc a víc dovolovat a výsledkem toho byla megašance v 70. minutě, ve které snad čtyřikrát byla střela zastavena těsně před brankovou čarou. Tento moment nebyl pro slabé povahy. V 80. minutě přišla dlouho vzývaná pojistka. Azíz se na hranici vápna uvolnil, poslal štiplavou ránu na gólmana hostů. Ten pouze vyrazil před sebe ke Koukalovi, který nadvakrát míč dotlačil do branky - 2:0. Od těchto chvil si náš tým dohrál zápas v poklidu a mohl si užít děkovačku od fanoušků.
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 04. 2024
Felix Čejka: Máme plán, který chceme do zápasu přenést
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School