FK PŘÍBRAM
18.08.2012
Česká liga dorostu U 17 A, 2. kolo
0:4
V. Žižkov vs. Příbram
Branky: 22. a 58. Černý, 53. Matějů, 62. Rys
Žluté karty: Svoboda (VŽ)
Rozhodčí: Hrkal, Šplíchal, Stěhule
Diváci: 50
V. Žižkov: Svoboda, Volf, Dratva, Chlumecký, Sýs, Madej, Stejskal, Novotný, Krivosheev, Karvánek, Řehák
Příbram: Šebek – Červeňák, Holý, Matějů, Růžek – Baran (55. Kvěch) – Suchan, Rys – Svojše (41. Mráz), Černý (60. Špinar), Hušek (41. Křikava)

Premiéra Příbrami U17 vyšla

Jiří Baran

Příbram U17 vstoupila v Praze úspěšně do nového ligového ročníku, když porazila Viktorii Žižkov 4:0, po poločasovém vedení 1:0. Hosté z Příbrami předvedli rychlou kombinační hru s územní převahou po celý zápas. O výhře rozhodly branky Černého (2x), Matějů a Rysa.
V sobotu 18.8. vstoupili v Praze - Hostivaři příbramští dorostenci U17 do nového ligového ročníku. Prvním soupeřem jim bylo mužstvo Viktorie Žižkov. Fanoušci hostů byli zvědaví, jaká bude premiéra, když se nepovedla generálka. Na konci zápasu se potvrdilo, že po špatné generálce přijde úspěšná premiéra. Hosté se do „viktoriánů“ pustili hned od úvodního hvizdu. Už ve 3. minutě se po rychlé a přesné kombinaci dostal do šance Černý, ale jeho střelu vytlačil domácí brankář Svoboda na roh. I následujících minutách končila většina akcí domácích ve středu hřiště, nebo u pozorné příbramské obrany; Šebek v brance neměl mnoho práce. Hráči Viktorie nechávali příbramským hodně prostoru k rozehrávce a kombinacím. Ve 22. minutě získal Baran ve středu pole míč, kolmou přihrávkou našel Suchana, který vyslal Černého za obranu a „Váša“ svůj nájezd proměnil střelou podél brankáře – 0:1. Ve 30. minutě mohl Hušek navýšit vedení Příbrami, ale jeho střela skončila na tyči domácí branky. Do další gólové příležitosti se v 39. minutě dostal Svojše, ale těsně před brankou mu obránce stačil ukopnout míč. I po přestávce pokračovala Příbram v dobrém výkonu a domácí obrana stačila příbramské útoky odvracet jen na rohy. Ve 48. minutě hlavičku Rysa po rohovém kopu vykopl obránce míč z brankové čáry. Druhý gól do sítě Viktorie padnul v 53. minutě – Černý rozehrál přímý volný kop, míč z Růžkovy hlavy skončil na tyči, ale k odraženému balónu se na úrovni penalty dostal Matějů a po zemi se trefil přesně k pravé tyči – 0:2. V 58. minutě vyvezl Červeňák míč podél čáry a přesně našel Mráze; jeho střelu Svoboda jen vyrazil před Černého a ten už protlačil balón za brankovou čáru – 0:3. Hosté uzavřeli skóre zápasu v 62. minutě – Červeňák s Mrázem si vyměnil role, následoval „Červův“ centr do šestnáctky, Rys na hranici malého vápna udělal kličku obránci a svou střelou nedal brankáři šanci – 0:4. I přes nevyužití dalších příležitostí (např. Křikava, Špinar) lze příbramským U17 gratulovat k úspěšnému startu a popřát jim i trenérům úspěchy, vítězství a co nejvíce radosti z předváděné hry po celý nadcházející ligový ročník 2012 / 2013.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
pátek 29.3.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 20. kolo
18:00h
FK PŘÍBRAM
FC Sellier & Bellot Vlašim
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
28. 03. 2024
Před utkáním s Vlašimí - rozhovory a pozvánka na zápas
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School