FK PŘÍBRAM
06.11.2012
Juniorská liga, 15. kolo
1:4
Ostrava vs. Příbram
Online
Branky: 41. Badaljan – 29. Pilík, 39. Skořepa, 58. Šípek, 85. Papšys
Žluté karty: Váňa Marek – Řezáč, Štochl
Rozhodčí: Proske – Kotík, Záloha
Příbram: Krček - Čížek (88. Brotánek), Andrejevič, Soldát, Hanuš - Pilík P.(77. Kdolský), Vnuk, Šípek, Skořepa - Řezáč (80. Papšys), Štochl (86. Haas)

Baník nenavázal na výkon ze Slovácka, tři body si zaslouženě odváží Příbram

Jaroslav Mašek

Fotbalisté ostravského Baníku nedokázali navázat na poslední výkon na Slovácku. Příbrami, která byla především ve druhé půli lepším týmem, podlehli vysoko 1:4. O jedinou branku domácího výběru se postaral Badaljan, za hosty postupně rozvlnili síť Pilík, Skořepa, Šípek a Papšys. Středočeši v tabulce poskočili na osmou příčku, naopak Baník zůstává nadále osmnáctý.
Začátek utkání se nesl poněkud v opatrném duchu a ani jedna z obran nepouštěla soupeře do šancí. Na první vážnější akci zápasu si tak přítomní diváci museli počkat až do 19. minuty, kdy přesného centru do šestnáctky nedokázal využít Džichajev a branku Středočechů minul. Skóre se poprvé měnilo až na druhé straně vítkovické tréninkové plochy. Na Štochlův centr si dobře povyskočil Pavel Pilík a Příbram se dostala do vedení – 0:1. Nelze říci, že by byl v první půli k vidění útočný fotbal, přesto se do přestávky skóre ještě dvakrát měnilo. Šest minut před přestávkou zařídil hostům dvoubrankové vedení po zmatcích v domácí obraně šťastnou tečí Stanislav Skořepa – 0:2. O pouhé dvě minuty později ovšem prostřelil Krčka z dobré pozice Gevorg Badaljan a Baník tak byl rychle zpět v zápase – 1:2. V závěru poločasu ještě dokázal skórovat příbramský Řezáč, ale radost mu překazil zdvižený praporek asistenta na pomezí. Do druhého poločasu vstoupili lépe fotbalisté Příbrami. Skořepa předvedl pravděpodobně nejpohlednější individuální akci zápasu, když se drze dostal přes obranu až před Andrejka, na kterého však nevyzrál. O chvíli později měl na kopačkách další gólovku Šípek, ale i tentokrát nechal vyniknout výborně chytajícího domácího gólmana. Na další akci už Andrejko nemohl stačit. Skořepa posunul míč za obranu na Ondřeje Šípka a ten se přesnou střelou nemýlil – 1:3. Příbramské jakoby branka mírně ukolébala a do hry se na chvíli dostal i Baník. Podruhé mohl rozvlnit síť Badaljan, ale v dobré střelecké pozici nedokázal přehodit Krčka. Postupem času domácí stále častěji zapomínali na zadní vrátka. Vnukovu dobře mířenou střelu ještě zázračně Andrejko zlikvidoval, ale na pokus Mariuse Papšyse, jemuž nechala obrana Baníku až příliš prostoru, už byl krátký – 1:4. V závěru se již nic podstatného neudálo a tři body tak zaslouženě putují do Příbrami. Hráč utkání - Stanislav Skořepa (Příbram): Devatenáctiletý záložník se postaral o vítěznou branku utkání, navíc vymyslel i třetí gól, kdy výborně vysunul Ondřeje Šípka. Dalším momentem, kdy dal o sobě vědět, byla pohledná individuální akce v úvodu druhé půle.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School