FK PŘÍBRAM
17.09.2012
Česká liga dorostu U 17 A, 6. kolo
0:0
Příbram vs. Plzeň
Branky: bez branek
Žluté karty: Medveděv (Plzeň)
Rozhodčí: Bacík, Vočka, Sandr
Diváci: 60
Příbram: Šebek – Červeňák, Holý, Matějů, Růžek – Baran – Rys, Suchan – Černý, Špinar (54. Křikava), Hušek (64. Kvěch)
Plzeň: Juraši, Malý, Ruml, Boček, Kratochvíl, Polom, Medveděv, Šíša, Cibulka, Kule, Smolík

Výbornému fotbalu scházely jen góly – Příbram vs. Plzeň 0:0

Jiří Baran

V první skutečné prověrce kvality příbramských U17 v zápase proti Plzni byl k vidění oboustranně velmi kvalitní fotbal plný rychlosti, nasazení, krásných kombinací a osobních soubojů. Protože ani jedno mužstvo nevyužilo své příležitosti ke skórování, skončilo utkání spravedlivou bezbrankovou remízou.
Sobota 15.9. představovala pro příbramské U17 první prověrku síly a kvality. Po čtyřech slabších soupeřích se Příbram doma utkala se svým tradičním, silným soupeřem – Viktorií Plzeň. Tým domácích také toužil získat proti Plzni první body v soutěžním zápase po dvou letech. V první čtvrtině zápasu měli více ze hry hosté. Rychlými a efektivními kombinacemi po stranách se dostávali před branku Příbrami. Domácí obrana však byla pozorná a navíc měla za zády spolehlivého Šebka. Příbramští dorostenci měli zpočátku problém překonat záložní řadu Plzně, ale hra se postupem času vyrovnala. Do prvních brankových příležitostí se dostlali hosté. V 6. minutě po rychlém protiútoku zamířila plzeňská střela z voleje těsně vedle tyče Šebkovy branky. Po další rychlé a pohledné kombinaci v 9. minutě už mířila střela Plzně pod břevno, ale ‚Šebek skvělým zákrokem vytáhl míč nad branku. Příbram se dostala k první střele na branku dostala až ve 21. minutě – Černý se z přímého kopu trefil k tyči, ale vyznamenal se i Juraši a nepustil balón za svá záda. V další minutě Černý získal míč, pronikl do šestnáctky, ale zvolil střelu (mimo) namísto přihrávky na zcela volného Špinara čekajícího na malém vápně. V 25. minutě, po přihrávce Rysa, zkusil Špinar chytrý lob z 16 metrů, ale Juraši stačil tečovat míč na roh. V 26. minutě se dostal Červeňák až před brankáře, toho oběšel, ale nechal se vytlačit obránci a už nestačil zakončit. Ve 29. minutě se ke slovu opět dostali hosté z Plzně – Červeňák přišel o míč a Kratochvíl, naštěstí pro Příbram, z 6 metrů přestřelil domácí branku. Ve 30. minutě přešel Hušek přes obránce, ale na jeho povedený centr šajtlí Špinar těsně nedosáhl. Také ve druhém poločasu pokračovala obě mužstva v kvalitní hře s maximální snahou strhnout vedení na svou stranu. Gólové příležitosti ale přišly až samotném závěru. V 76. minutě šla střela Černého ze 17 metrů těsně nad branku. Přímo infarktová byla poslední minuta zápasu. Nejdříve, po příbramské ztrátě a nedůslednosti obrany, nastřelila Plzeň břevno. Z protiútoku se dostal k zakončení Černý – jeho první střelu zblokoval obránce a následný lob skončil těsně vedle pravé tyče plzeňské branky. Rozhodčí vzápětí ukončil toto velmi kvalitní utkání.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School