FK PŘÍBRAM
08.10.2012
Česká liga dorostu U 17 A, 9. kolo
1:3
Č. Budějovice vs. Příbram
Branky: 10. (p) Havel - 57. a 63. Černý, 70. Rys
Žluté karty: Rytíř, Otepka - Baran
Rozhodčí: Cupl, Komzák, Mádl
Diváci: 50
Č. Budějovice: Pavelec, Havel, Tomášek, Rytíř, Bílek, Řezáč, Janoch, Švantner, Zajíc, Hála, Pasecký
Příbram: Šebek – Červeňák, Kvěch, Matějů, Růžek – Baran – Suchan, Rys – Svojše (54. Mráz), Černý, Hušek (74. Špinar)

Týmový výkon Příbrami vedl ke třem bodům v Č. Budějovicích - 1:3 (1:0)

Jiří Baran

Týmový duch, kvalitní hra, fotbalovost a soustředěnost po celý zápas podtrhl výhru Příbrami U17 v Českých Budějovicích. Hostující mužstvo pozorně bránilo a dokázalo proměnit své brankové příležitosti. Svého soupeře po celý zápas přehrávalo a po zásluze připravilo domácí o první body v soutěži. I když Příbram v poločase prohrávala gólem z penalty, dokázala výsledek otočit góly Černého a Rysa.
V neděli 7.10. jely příbramské U17 do Českých Budějovic, kde tento příbramský ročník (1996) již více než dva roky nedokázal získat v soutěžních utkáních ani bod. Navíc domácí v letošním ligovém ročníku slavili jen samá vítězství. Šlo o zápas jediných dvou dosud neporažených týmů. V přípravě na klíčové podzimní utkání upravili tréninkový režim a způsob dopravy do Č. Budějovic – a změny se vyplatily! Po celých 80 minut drobně pršelo, bylo chladno, ale typické podzimní počasí více svědčilo právě Příbrami. Rozdíl v herním projevu byl patrný od úvodního výkopu. Zatímco domácí spoléhali výhradně na dlouhé nákopy bez mezihry, hosté se snažili o kombinační a rychlou hru po zemi a o pozorné bránění soupeřových záložníků i útočníků. Do první šance se dostal v 10. minutě Černý, ale Pavelec v budějovické brance jeho střelu chytil. Příbram byla sice fotbalovější, ale do vedení šli domácí – po nastřelené Kvěchově ruce byla nařízena penalta, kterou proměnil Havel (Šebek směr vystihl, ale na umístěnou a prudkou střelu byl krátký) – 1:0. Celý tým Příbrami se maximálně snažil o vyrovnání. V 15. minutě Černý nabil v šestnáctce Suchanovi, ale v poslední chvíli mu obránce ukopl míč na roh. Ve 24. minutě po Huškově centru Svojše v dobré příležitosti netrefil správně balón a minul branku. V 36. minutě vysunul Suchan kolmou přihrávkou Černého, jehož střelu k bližší tyči vytlačil Pavelec mimo branku. Největší příbramská šance přišla 15 vteřin před koncem poločasu – Černý našel zpětnou přihrávkou na úroveň penalty Suchana, jeho střela po zemi však pouze zvenku otřela levou tyči budějovické branky. Herně se druhý poločas podobal tomu prvnímu jen s tím rozdílem, že Příbram dokázala své šance proměnit a otočit nepříznivý stav na konečné vítězství. Ve 48. minutě zahrozil Rys, ale jeho střelu Pavelec vyrazil. V 57. minutě se na „výlet“ vydal Matějů, prošel až do šestnáctky a svůj průnik zakončil střelou. Pavelec ji vyrazil ke správně postavenému Černému, na jehož další střelu již nedosáhl – 1:1 a velká radost Příbrami. V 63. minutě šli hosté do vedení – Suchan sice trefil jen tyč, ale k odraženému míči se dostal Černý a ostrou ránou otočil skóre ve prospěch hostů – 1:2. Definitivní podoba výsledku se zrodila v 70. Minutě – Suchan dostal míč na vlastní polovině a vyrazil kupředu, ustál dva následné pokusy Otepky o fauly zezadu, aby pak vyslal kolmicí do šance Rysa, který sám před Pavelecem nezaváhal a křížnou střelou potřetí rozvlnil budějovickou síť – 1:3. V závěru zápasu se domácí sice snažili o korekci, ale týmově, pozorně a soustředěně hrající hosté již změnu skóre nepřipustili a po zásluze se radovali z vítězství. Příbram tak zůstává jediným dosud neporaženým mužstvem své ligové soutěže. Věřme, že svou výkonnost potvrdí příbramští borci i příští týden, kdy hostí Most.
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School