FK PŘÍBRAM
17.09.2012
Česká liga dorostu U 16 A, 6. kolo
3:1
Příbram B vs. Plzeň
Branky: Příbram–53´, 74´ Januška; 10´ Srp;
Žluté karty: Šrain
Rozhodčí: Bacík Pavel, AR1 Vočka Miroslav , AR2 Sandr Václav
Diváci: 40
Příbram B: Šedivý, Makoš (75´ Černohorský), Rajtr, Vacík, Kvída, Klauz (60´Schöbel), Januška, Šrain, Břížďala (55´Šváb), Bouček (50´ Junek),Srp (70´ Valenta)
Plzeň: Luhový, Terši, Havel, Hašek, Debellis, Sedláček, Svoboda, Skála, Průcha, Kožíšek, Ritschel Střídající: Krušina, Denk, Rauch, Matějka, Šašek, Šilhán, Sváček

První opravdová zkouška U 16 - vítězná

Miloslav Klauz

Příbramskou U 16 čekala první opravdová zkouška sezony, kterou v bojovném utkání zvládla a na domácím hřišti porazila Plzeňskou Viktorku 3:1.
Příbramští začali zápas dobře, aktivním a důrazným presingem od 1. minuty nedávali prostor pro kombinační rozehrávku Plzně. Naopak včasný přistupováním se dostávali do slibných příležitostí ke skórování. Nejprve se otřáslo břevno Plzně po střele J. Janušky, následně J. Bouček po špatném odkopu z hranice velkého vápna překopl prázdnou branku a do třetice střílí J. Bouček na hranici velkého vápna těsně vedle pravé tyčky plzeňského brankáře. V 10. minutě se Příbram ujímá vedení, když na pravé straně vybojoval míč M. Klauz, střílený centr do vápna našel T. Břížďalu, jeho střelu vyrazil brankář k nohám T. Srpa, ale na „Kosovu“ dorážku už byl krátký – 1:0. Po vstřelené brance však příbramští ubrali na aktivitě a především přesnosti, čehož Plzeň využila a hru vyrovnala. Během prvního poločasu bylo vidět na obou stranách několik dalších slibných příležitostí ke skórování, ale diváci branku neviděli. Druhý poločas začíná Příbram opět aktivně a hned z prvního útoku se do dobré příležitost dostali J. Januška, jeho obstřelení brankáře však míří mimo branku, kde ještě stíhá dobíhat M. Klauz, ale jeho střela z velkého úhlu končí na tyči. Ve 49. minutě je Plzeň zaslouženě odměněna za svou aktivitu, když se na velkém vápně dostal k odraženému míči Sedláček. Jeho střelu vytěsnil J. Šedivý na břevno, ale míč se od břevna odrazil zpět do jeho zad a končí v síti. Tato branka však příbramské hráče zdravě nabudila, přidali na aktivitě a odpověď přišla v 53. minutě. P. Junek na půlící čáře poslal středem přesnou přihrávku na J. Janušku, který vyhrál souboj s plzeňským stoperem, udělal kličku brankáři a s přehledem proměnil 2:1. Skóre zápasu uzavřel v 74. minutě opět J. Januška když zakončil individuální akci z vlastní poloviny hřiště střelou k tyči 3:1. Plzeň je tradičně velice kvalitní soupeř a na hřišti to opět dokazoval , příbramští hráči však zápas zvládli a po většinu utkání měli mírnou územní převahu a i více možností ke skórování. Hráli aktivně a bojovali o každý míč za což si odnášejí zaslouženě 3body. Je velká škoda že hráči nemají možnost během sezóny sehrát více takovýchto mistrovských utkání, ve kterých je třeba na hřišti nechat vše a pracovat na 100%.
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School