FK PŘÍBRAM
08.04.2013
Česká liga dorostu U 17 A, 18. kolo
9:1
Příbram vs. Vyšehrad
Branky: 4., 11, 17. a 32. Černý, 7. a 19. Špinar, 15, Suchan, 28. Holý, 47. Vlastní (Dub) - 48. Hrubý
Žluté karty: Hrubý, Štoček, Prušvic (všichni Vyšehrad)
Rozhodčí: Kříž, Vosolsobě, Burian
Diváci: 20
Příbram: Šebek - Červeňák, Holý, Kvěch, Hušek (75. Šváb) - Baran - Suchan, Svojše – Černý (52. Křikava), Špinar, Mráz
Vyšehrad: Třešňák, Dub, Baxa, Pařízek, Královec, Prušvic, Štoček, Doležal, Hrubý, Miškovský, Musil

Černý čtyřmi brankami přispěl k vysoké výhře nad Vyšehradem

Jiří Baran

Vysoké vítězství nad Vyšehradem se zrodilo během prvního poločasu, kdy Příbram svého soupeře k ničemu nepustila a sázela mu jeden gól za druhým – z osmi vstřelených branek se o čtyři postaral Černý. Čtvrtý gól Příbrami, který vsítil Suchan, byl současně stou brankou Příbrami v tomto ligovém ročníku. Po přestávce se fotbalovost Příbrami vytratila a obě branky dál Vyšehrad (z toho jedna vlastní).
V domácím utkání proti poslednímu týmu soutěže bylo klíčovou otázkou, kolik gólů nastřílí Příbram U17 svému soupeři z Prahy a také kdo bude střelcem jubilejní sté příbramské branky dosažené v probíhajícím ligovém ročníku. Od úvodního rozehrání ovládla Příbram hru a svého soupeře nepustila k vážnější protiakci. Hosté se s obtížemi bránili jen dlouhými odkopy. Na rychlou a kombinační hru Příbrami s rychlými útoky po stranách nebyla obrana Vyšehradu schopna reagovat a domácí se tak mohly postarat o gólové hody. Ve 4. minutě, po přesných kolmých přihrávkách Barana a Suchana obešel Černý i brankáře a z úhlu trefou do prázdné branky otevřel skóre – 1:0. V 7. minutě našel Holý rozběhnutého Červeňáka, který vzorně poslal míč Špinarovi před prázdnou branku – 2:0. V 11. minutě přihrál Svojše Mrázovi. Ten se uvolnil na hranici pokutového území a nabídl další šanci Černému, jenž střelou k bližší tyči zvýšil příbramské vedení – 3:0. V 15. minutě přešel Černý přes vyšehradské obránce a po jeho přihrávce už neměl Suchan problém dopravit míč do prázdné branky – 4:0 (Suchan se tak stal střelcem jubilejního 100. gólu vstřeleného Příbramí do sítí svých soupeřů v tomto ligovém ročníku!!). V 17. minutě vyslal Baran do dalšího průniku Červeňáka a opět následovala přesná přihrávka před prázdnou branku, s níž si Černý bezpečně poradil a završil svůj hattrick – 5:0. Velmi pohlednou akci předvedla Příbram v 19. Minutě – Vyšehrad kopal roh, k odraženému míč se dostal u vlastní šestnáctky Černý a založil rychlý protiútok, míč putoval rychlými přihrávkami od Černého přes Svojšeho a Červeňáka až ke Špinarovi, který už jen doklepl balón do prázdné branky – 6:0 (celá akce netrvala více než šest sedm vteřin). V 28. minutě se Holý 23 metrů od branky opřel do odraženého míč a Třešňák se po jeho ráně jen podíval – 7:0. Skóre prvního poločasu uzavřel v 32. minutě Černý, když zužitkoval přihrávku za vyšehradskou obranu – 8:0. Kdo očekával i ve druhém poločase rychlé navyšování příbramského náskoku, byl zklamán. Příbram přestala produkovat kombinační hru po zemi, pohyb hráčů ustal, hra byla statická a bez momentu překvapení. Naproti tomu Vyšehrad začal hrát pozorněji v obraně. Výsledkem byla neurovnaná hra domácích, kteří už sami nepřidali žádný další gól. O obě branky, které padly ve druhých 40 minutách se postarali hosté z Prahy. Ve 47. minutě poslal Hušek zleva prudký přízemní centr před branku, kde si ho Dub srazil do vlastní sítě – 9:0. Nedůslednost v obraně se domácím vymstila ve 48. minutě – po centru přes pravou stranu příbramské obrany zůstal před malým vápnem zcela volný Hrubý, který hlavou nedal Šebkovi šanci zasáhnout – 9:1. Už příští týden čeká venku Příbram U17 podstatně kvalitnější soupeř – Viktoria Plzeň. Až toto utkání skutečně prověří kvalitu našich U17.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School