FK PŘÍBRAM
29.04.2013
Česká liga dorostu U 17 A, 21. kolo
1:8
Karlovy Vary vs. Příbram
Branky: 62. Bartoš – 14. (p) a 76. Suchan, 38. Hušek, 47. Černý, 49., 51. a 64. Rys, 72. Mráz
Rozhodčí: Berka, Hányš, Janeček
Diváci: 15
Karlovy Vary: Švec, Podskoč, Rubeš, Matějka, Kovanda, Királyi, Lulák, Huspeka, Duda, Pfreimer, Schönwalder
Příbram: Šebek – Červeňák (41. Kvěch), Holý, Růžek, Hušek - Baran - Rys, Suchan – Svojše (41. Mráz), Černý, Křikava (41. Špinar)

Rysův hattrick podtrhl vysokou výhru v Karlových Varech - 1:8 (0:2)

Jiří Baran

O svém vysokém vítězství v Karlových Varech rozhodla Příbram U17 ve druhém poločasu, když během deseti minut navýšila své vedení z poločasových 2:0 na 5:0. Rys si připsal hattrick vstřelením čtvrtého, pátého a šestého gólu. Soupeř využil chvilkové nesoustředěnosti příbramské obrany ke vstřelení alespoň čestného úspěchu. Celé utkání se prakticky hrálo na jednu branku, a to karlovarskou. K osmi brankám ještě Příbram třikrát nastřelila tyč nebo břevno.
V Karlových Varech se domácí pokusili ztížit příbramským U17 cestu za povinným vítězstvím ještě před začátkem utkání. Navrhli Příbrami hrát na vedlejším, travnatém hřišti s minimálními rozměry a velmi nekvalitním povrchem. Vedení příbramských mužstev návrh odmítlo a trvalo povrhu uvedeném v oficiálním rozpisu zápasů. Hrálo se tedy na umělé trávě na hlavním hřišti. I když se prakticky celé utkání hrálo na jednu branku a Karlovy Vary se jen bránily, dokázala Příbram v prvním poločase vstřelit jen dva góly. Hosté totiž začali velmi vlažně, až profesorsky, s rozvážnou rozehrávkou mezi stopery a bez pohybu. Domácí tak stíhali včas obsazovat protihráče a komplikovat příbramské kombinace. Poprvé ohrozil karlovarskou branku Suchan ve 4. minutě po pasu Černého, ale v dobré pozici přestřelil. Ve 14. minutě vysunul Černý kolmou přihrávkou Suchana, ten byl ve vápně faulován a následovala penalta – Suchan ji bezpečně proměnil – 0:1. V 18. minutě se ve třech vyložených šancích ocitli Černý se Suchanem, ale Švec je vždycky vychytal. V 31. minutě našel Svojše přesnou přihrávkou rozběhnutého Křikavu, jehož střela ze 7 metrů jen orazítkovala břevno domácí branky. Příbram zvýšila své vedení až v závěru poločasu. V 38. minutě našel Rys Suchana, ten kolmo přihrál Huškovi, který si kličkou vytvořil prostor a střelou pravačkou (!!) z 16 metrů se trefil přesně k tyči – 0:2. Ve druhém poločase zvýšil Příbram obrátky, hráči byli více v pohybu a hned to bylo znát. Ve 41. minutě minula Suchanova střela z 9 metrů jen těsně levou tyč. Ve 47. minutě vyslal Baran do úniku Špinara. Následovala přihrávka Černému, jeho rychlá klička a umístěná střela po zemi – 0:3. Ve 49. minutě začal Rys svou cestu za hattrickem – akce začala u Suchana, Rys uvolnil Černého, aby v závěru zužitkoval jeho zpětnou přihrávku – 0:4. V 51. minutě byl na konci přesné kombinace opět Rys a z úhlu zamířil přesně ke vzdálenější tyči – 0:5. V 55. minutě Špinar jen o milimetry nedosáhl na míč před prázdnou karlovarskou brankou. V 62. minutě si příbramská obrana „zdřímla“, nechala ve vlastní šestnáctce zcela volného Bartoše, na jehož střelu Šebek nedosáhl – 1:5. V 64. Minutě, po sérii rychlých a přesných přihrávek pronikl Mráz za obranu soupeře a zpětnou přihrávkou nabil Rysovi na hattrick – 1:6. V 72. minutě se povedenou střelou na vzdálenější tyč zaspal mezi střelce i Mráz – 1:7. V 75. minutě byl Rys blízko svého čtvrtého gólu, ale jeho střela z 20 metrů skončila jen na tyči. Poslední branku zápasu vstřelil ten, který skóre i otevřel – Suchan svou střelou 16 metrů nedal Švecovi šanci – 1:8. Příbramskou soutěž v trefování brankové konstrukce uzavřel Černý v 79. minutě – jeho střela z 22 metrů orazítkovala břevno. Na rozdíl od tohoto utkání čeká Příbram U17 příští týden doma kvalitativně zcela jiný soupeř a zcela jiný zápas – Příbram se utká s Českými Budějovicemi v přímém souboji o vedení v soutěži. Přejme našim U17, ať jim zápas vyjde stejně, jako ten podzimní (v ČB zvítězili 3:1).
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
pátek 29.3.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 20. kolo
18:00h
FK PŘÍBRAM
FC Sellier & Bellot Vlašim
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
28. 03. 2024
Před utkáním s Vlašimí - rozhovory a pozvánka na zápas
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School