FK PŘÍBRAM
14.05.2013
Česká liga dorostu U 17 A, 23. kolo
0:3
Most vs. Příbram
Branky: 52. Hušek, 58. a 74. Rys
Žluté karty: Chábera (Most)
Rozhodčí: Vaňkát, Lenkvík, Kešner
Diváci: 50
Most: Rolník, Laštovka, Šebek, Mikeska, Sýkora, Krzák, Hána, Zícha, Baláž, Valta, Chábera
Příbram: Šebek – Červeňák, Kvěch (41. Holý), Růžek, Hušek - Baran - Rys, Suchan - Mráz, Černý, Svojše (41. Špinar)

Příbram U17 veze po třech letech na tři body z Mostu - 0:3 (0:0)

Jiří Baran

Příbram U17 dokázala po třech letech zvítězit v Mostu (3:0, po poločasu 0:0) a zachovala si tak náskok v čele tabulky. I přes trvalou územní převahu Příbrami padaly góly až po přestávce. Nejdříve se krásnou střelou předvedl Hušek a následně se Rys postaral dvěma brankami o bezpečné vedení. Skvělým zákrokem se blýskl Šebek, díky němuž si hosté udrželi své čisté konto.
V sobotu 10.5. čekal v Mostu na Příbram málo oblíbený soupeř. Vždyť příbramské U17 už tři roky v Mostu nevyhrály. Po vytrvalých deštích se utkání hrálo na nevelké umělé trávě. Rozměry hřiště určitě nebyly výhodou pro Příbram a nedala se tedy očekávat příbramská kanonáda, jak tomu bylo doma na podzim (8:0). V prvních dvaceti minutách měla Příbram územní převahu a rychlými kombinacemi se dostávala k brance soupeře, ale své příležitosti nedokázala přetavit do vstřelených gólů. Most spoléhal na obranu a rychlé protiútoky po dlouhých nákopech. První brankovou příležitost si hosté vytvořili ve 3. minutě, ale po centru Svojšeho skončil míč z hlavy volného Mráze vedle Rolníkovy branky. V 8. minutě, po přihrávce Černého, namířil Mráz svou střelu na vzdálenější tyč, ale ta se mezi tyče nevešla. Ve 21. minutě poslal Černý svou střelu z přímého kopu ze 17 metrů těsně vedle tyče mostecké branky. V 25. minutě našel Černý kolmou přihrávkou Rysa; ten šel sám na Rolníka, ale trefil jen jeho nohu. Ve 28. minutě opět běžel Rys sám na brankáře a na čáře pokutového území byl faulován. Následný přímý kop rozehrál Černý na Suchana, jehož střela z 18 metrů se odrazila od břevna jen před brankovou čáru. Domácí si za celý poločas nevytvořili větší příležitost a první poločas tak skončil bez branek. Ve druhé polovině zápasu zvýšila Příbram obrátky, měla výraznou územní převahu, získávala většinu odražených a odkopnutých míčů ve středu pole a vystavovala mosteckou obranu jedné zkoušce odolnosti za druhou. Ve 43. minutě vyslal Černý do samostatného nájezdu Huška, který zvolil místo střely kličku a míč nakonec skončil v autu za brankou. Pak si asi Hušek řekl, že když to nejde zblízka, zkusí to zdálky. V 52. minutě si „Hušíno“ zpracoval odražený míč a z 22 metrů vyslal krásnou střelu, na kterou Rolník nedosáhl – 0:1. V 58. minutě našel Červeňák úhlopříčným třicetimetrovým centrem ve vápně neobsazeného Rysa, jenž si excelentně míč zpracoval na prsou a následným volejem k tyči zvýšil příbramský náskok – 0:2. V následujících minutách hosté polevili v obranné činnosti a dali Mostu příležitost ještě zdramatizovat zápas. V 67. minutě domácí v dobré šanci pár metrů před Šebkem přestřelil jeho svatyni. V 73. minutě se po přímém kopu dostal Most k dorážce ze dvou metrů – Šebek ale branku začaroval, předvedl reakci pilota stíhačky a míč dokázal vyrazit. Vzápětí Příbram převedla do praxe úsloví „nedáš – dostaneš“. V 74. minutě se díky Suchanovi a Černému dostal Rys sám před brankáře a podél něho uklidil po třetí míč do mostecké sítě – 0:3.
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School