FK PŘÍBRAM
19.10.2013
FORTUNA:LIGA, 11. kolo
3:2
Příbram vs. Olomouc
Online
Branky: 58. (p) a 70. Zápotočný, 68. Abraham - 45. Varadi, 55. Doležal
Žluté karty: Švancara - Wijlaars
Rozhodčí: Hrubeš - Moláček, Kříž
Diváci: 2116
Příbram: Hruška - Krbeček, Zápotočný, Mišůn, Divíšek - Mareš, Abraham, Tarczal, T. Pilík (78. Pleško), Danoski (58. Švancara) - Řezníček
Olomouc: Blaha - Vidlička, Koutný, Škerle, Vepřek - Varadi, Houska (77. Lietava), Karaš, Navrátil (81. Falta) - Doležal, Ordoš (73. Wijlaars)

Obrat během dvanácti minut

Jan Vostrý

Příbram dlouho tahala v zápase za kratší konec, ale dobrým výkonem ve druhém poločase dokázala otočit nepříznivý vývoj utkání a vyhrála nad Olomoucí 3:2. Dvě branky vstřelil Tomáš Zápotočný a jednu přidal Martin Abraham.
Trenérská rošáda, kdy během reprezentační přestávky byl odvolán trenér František Straka a na jeho místo přišel Petr Čuhel, měla pomoci probrat tým k lepším výsledkům. V prvním poločase byla Příbram jen lehce aktivnější než hosté, kteří se zaměřili jen na bránění. Dva dobré náznaky předvedl Jiří Mareš, když si dvakrát navedl míč na střed vápna, jenže po kličkované nedokázal propálit hradbu hráčů. Totální tutovku pak spálil ve 35. minutě Tomáš Pilík. Dostal nádherný centr na hlavu, ale jak to bylo s přesností zakončení nebo nahrávkou asi ví jen on sám. Když už se zdálo, že oba celky půjdou do kabin bez branek se dostali se štěstím do vedení hosté. Mišůnův obranný zákrok orazítkoval vlastní břevno a Varadi neměl těžkou roli při dorážce - 0:1. Po změně stran bylo vidět, že náš tým nechce hosty nechat odvézt si body ze Startip Arény. Naději mohl dát přímý kop Tomáš Pilíka, jenže brankář Blaha jej chytil. Neuvěřitelně se pak "povedlo" zahodit dorážku Zoranu Danoskimu, když vyražený míč neposlal do poloprázdné branky, ale z pár kroků přestřelil branku. Naopak přišel další moment hrůzy pro domácí tým. V 55. minutě si rychlý kontr zatáhl Varadi na pravou stranu, poslal přesný centr na hlavu Doležala, který opět s notnou dávkou štěstí přehodil Hrušku a trefil přesně míč k tyči - 0:2. Dvoubrankové vedení netrvalo dlouho. Karaš zahrál rukou a náš tým dostal šanci penalty. Tu si vzal k exekuci nejzkušenější hráč tým Tomáš Zápotočný a přesnou trefou snížil v 58. minutě na 1:2. Věci se začaly dít za dalších deset minut. Centr Daniela Tarczala vyrazil brankář hostů k Martinovi Abrahamovi, který z voleje poslal skákanou střelu přímo do sítě. Celý stadión se radoval z vyrovnání na 2:2. A nebylo všem dnům konec. Příbramští hráči valili v euforii další útoky na Sigmu. Rohový kop Tomáše Pilíka přistál přesně na hlavě Tomáše Zápotčného a stav zápasu byl otočený, Příbram vedla 3:2! Příbram si dokázala kontrolovat průběh zápasu až do konce. Tedy skoro. V poslední minutě se totiž zjevil za obranou Falta a vynikajícím zákrokem Aleše Hrušky jsme zůstali uchráněni od další pohromy a vítězství jsme nakonec dotáhli do úspěšného konce. Výhra byla příjemnou vítěznou premiérou i pro spokojeného trenéra Petra Čuhela.
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 04. 2024
Felix Čejka: Máme plán, který chceme do zápasu přenést
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School