FK PŘÍBRAM
12.04.2014
FORTUNA:LIGA, 24. kolo
3:1
Příbram vs. Liberec
Online
Branky: 30. (pen.) a 52. (pen.) Řezníček, 74. Krbeček - 28. Sackey
Žluté karty: Zeman - Sackey, Rajnoch, Rybalka
Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Hrabovský
Diváci: 2812
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - Pilík, Aziz (62. Volešák), Tarczal, Krbeček, Zeman (46. Danoski) - Řezníček (85. Stratil)
Liberec: Kovář - Coufal, Rajnoch, Pimpara, Frýdek - Jarolím, Pavelka, Sackey, Rybalka (77. Obročník), Kolár (69. Káva) - Budnik (59. Luckassen)

Příbram udělala další důležitý krok k záchraně

Jan Vostrý

Po dvou proměněných penaltách Jakubem Řezníčkem a brance Tomáše Krbečka porazila Příbram na domácím trávníku Slovan Liberec 3:1 a hodně si polepšila v boji o záchranu.
Po smolném utkání s pohárovým kandidátem v Teplicích jsme měli před sebou dalšího soupeře z podobné partičky. Slovan Liberec hrál úspěšně v Evropské lize tuto sezónu a bojuje o pozici zajišťující kvalifikaci i letos. Ovšem od úvodních minut bylo zcela zřejmé, kdo chce víc. Po gólu už volala šance Tomáše Krbečka, jenže i s přispěním teče branku přestřelil. Hlavičkující Tomáš Hájovský pro změnu vyprášil rukavice brankáře Koláře. Sklepnutý míč nepropálil do branky ani Jakub Jugas. Ve 26. minutě hledal přesnou mušku Jakub Řezníček. Trest přišel nečekaně. Ve 29. minutě se dostal aut Liberce k Sackeymu, který přízemní střelou propálil hráče i Hrušku. 0:1. Na obdrženou branku reagoval náš tým velmi rychle už za dvě minuty. Průnik ve vápně skončil faulem na Azíze a Řezníček se ujal exekuce pokutového kopu. Proměnil jej s přehledem a bylo vyrovnáno 1:1. Do konce prvního poločasu ještě hosté neproměnili nadějný brejk. Zakončení Marka Jarolíma naštěstí skončilo na boční síti. Po změně stran pohrdl brankou Řezníček, když nepřehodil přesně Koláře. Šance jít do vedení přesto přišla v 52. minutě. Rajnoch fauloval ve vápně střídajícího Zorana Danoskiho a pískala se druhá penalta. Stejný hráč z naší strany - Jakub Řezníček zvolil jiné zakončení a zase úspěšné - 2:1. Mírnou převahu, kterou jsme nedokázali zúročit gólově a kontě statistiky narůstaly hlavně rohové kopy. V 74. jsme získali uklidnění. Na dobrou přihrávku aktivního Danoskiho si zaběhl za obranu Tomáš Krbeček a nedal Kolářovi žádnou šanci - 3:1. Skóre mohl potvrdit ještě Jugas, ten však svou velkou šanci hlavou neproměnil. Důležité tři body zůstali doma a náš tým udělal výhrou podstatný krok k zachránění.
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School