FK PŘÍBRAM
10.05.2014
FORTUNA:LIGA, 28. kolo
3:0
Příbram vs. Jablonec
Online
Branky: 13. Řezníček (pen.) , 18. Stratil, 44. Zeman
Žluté karty: Volešák, Pilík, Kraut - Kopic, Eliáš
Rozhodčí: Zelinka - Vlasjuk, Hájek
Diváci: 2172
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - Stratil (68. Danoski), Volešák, Krbeček, Pilík, Zeman (84. Mareš) - Řezníček (75. Kraut)
Jablonec: Špit - Eliáš (73. Landovský), Beneš (29. Hubník), Štochl, Novák - Kopic, Loučka, Rossi, Čížek, Jablonský (61. Moulis) - Doležal

Famózní první poločas rozhodl zápas

Jan Vostrý

Příbram zvládla parádně důležité domácí utkání s Jabloncem a po výhře 3:0 se velmi přiblížila ligové záchraně. O branky se postarali Řezníček, Stratil a Zeman. Úvodní Řezníčkova trefa byla jubilejní 500. branka Příbrami v lize.
Příbram nastupovala do utkání s vědomím zvítězit a získat důležité body v bojích o záchranu. A tak se hráči 1.FK pustili s velkým odhodláním do soupeře ze severu Čech. Do první šance se dostal Ladislav Volešák, ale nezužitkoval ji. Ve 13. minutě zahrál nešťastně avšak evidentně jablonecký Čížek rukou ve vápně a sudí musel odpískat pokutový kop. Exekuce se ujal Jakub Řezníček, který je na jaře v této disciplíně neomylný a i tentokrát nedal brankářovi šanci - 1:0. Aktivita našeho týmu nepřestávala. O šest minut později nedal šanci brankářovi Špitovi, který nedávno vstoupil do klubu ligových brankářů za 100 ligových nul, příbramský útočník Lukáš Stratil přesnou střelou padající od břevna do branky, vedli jsme už 2:0. Tentýž hráč se o pár minut později dostává do další šance, tentokrát je dobrý zákrok Špita znamenal, že míč trefil břevno. Dorážku mohl vyřešit Volešák, ale mířil pouze do náruče gólmana. A do třetice Stratil. Nádherné uvolnění Martina Zemana, který hrál povedené utkání, posílá mladý talent levačkou nad branku. Ve 36. minutě opět zvoní konstrukce brány. A opět duo Stratil - Špit. Prvně jmenovaný míří po zemi k tyči, druhý špičkami prstů míč vytahuje právě na tyč. Nehraje se jen na jablonecké straně obrany. Aleš Hruška musel ve 38. minutě předvést efektní zákrok při Čížkově střele, která mířila do růžku. Poločas nakonec přinesl ještě jednu branku. Martin Zeman si navedl míč na střed před šestnáctku a povedenou ránou rozvlnil síť potřetí v první půli zápasu - 3:0. Branky jsme mohli přidávat i po poločase. Stratila zastavilo ofsajdové postavení, dobrý pokus zaznamenal Řezníček, když tečoval centrovaný míč hrudí. Špit zasáhnul dalším výtečným zákrokem. Hosté začali postupně přebírat aktivitu v duelu. Pro Hrušku větší nebezpečí naštěstí nevzniklo. Ještě v poslední minutě měl dobrou možnost střídající Dominik Kraut, ostrý centr zakončil těsně nad levý růžek branky. Tři body za výhru zůstaly dnes zaslouženě u Litavky ve Startip Aréně.
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School