FK PŘÍBRAM
08.08.2013
I.Celostátní liga U 19, 3. kolo
0:1
Pardubice vs. Příbram
Branky: 69. Suchan
Žluté karty: Pánek F. - Rys
Červené karty: Pánek F.
Rozhodčí: Pilný, Arnošt, Starý
Diváci: 80
Pardubice: Stejskal - Pánek F., Řehák (80. Pánek D.), Koblížek, Pražák - Špidlen (35. Uhlíř), Štemberk, Kejmar, Kovář (64. Molek) - Valenta, Bydžovský (60. Klouček)
Příbram: Kočí – Červeňák, Tregler, Matějů, Holý - Baran – Rys (90. Svojše), Suchan (87. Špinar) – Ježdík (60. Hlinka), Krstanoski (81. Michalec), Junek (83. Hušek)

Příbram U19 dobyla Pardubice

Jiří Baran

Příbram U19 byla přehrála v Pardubicích svého soupeře a po zásluze si z východních Čech odvezla všechny tři body za vítězství 1:0 (po poločasu 0:0. Jediný gól zápasu vstřelil Suchan v 69. minutě. Posledních dvacet minut hrála Příbram přesilovku po vyloučení pardubického F. Pánka.
Ve středu 7.8. v Pardubicích absolvovala Příbram U19 druhý díl východočeské minisérie. Společným soupeřem obou týmů bylo i tentokrát úmorné vedro. Pardubice se prezentovaly opatrnou rozehrávkou mezi obránci, po které následoval dlouhý nákop na vysunuté útočníky. Příbrami se dařilo překonávat pardubickou obranu zrychlováním hry, kombinační hrou a rychlými průniky po křídlech. První velká šance Příbrami přišla v 7. minutě – po centru Suchana ale skončila střela Rysa ze 7 metrů jen na tyči Stejskalovy branky. Ve 24. minutě vystihl Červeňák pardubickou rozehrávku a dostal se tak do samostatného nájezdu, který však zakončil slabou střelou do rukou Stejskala. Ve 36. minutě pronikl Červeňák až k brankové čáře, ale jeho zpětnou přihrávku zablokovali obránci domácích a byl z toho jen rohový kop. Pardubice za celý první poločas netrefili příbramskou branku. Ve druhém poločasu se i Pardubice snažily o kombinační hru, ale příbramská obrana byla, až na jednu výjimku, pozorná. Snahu Pardubice o získání bodů ukončilo vyloučení domácího F. Pánka po druhé žluté kartě (a po druhém faulu zezadu). I když byla Příbram lepší, do první šance se dostali domácí. V 54. minutě přišel Baran o balón. Následoval rychlý únik do odkryté příbramské obrany a střela ke vzdálenější tyči – Kočí předvedl efektní a efektivní zákrok a míč vyrazil na roh. V 55. minutě po Junkem rychle rozehraném příbramském rohu zakončoval Ježdík z voleje, překonal Stejskala, ale pardubický obránce stačil míč odkopnout z brankové čáry. V 58. Minutě prošel Junek do vápna, ale místo přihrávky se zamotal do zbytečných kliček a ze šance nic nebylo. V 69. minutě začala u Matějů příbramská gólová akce. Od Matějů přes Barana se míč dostal k Junkovi, který si narážečkou s Holým otevřel prostor po levé straně. Junek utekl obraně a od brankové čáry našel zpětnou přihrávkou nabíhajícího Suchana, jenž střelou z 8 metrů prostřelil Stejskala – 0:1. V 70. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí F. Pánek a Příbram tak získala více prostoru pro své kombinace a útoky. Blízko navýšení náskoku byl v 78. minutě Tregler po Hlinkově rohu, když zakončoval hlavou těsně na pardubickou branku. V 87. minutě střídal Špinar, aby se vzápětí dostal ke střele gólových parametrů – jeho rána z voleje z hranice šestnáctky jen velmi těsně přeletěla břevno branky. Oslabené Pardubice se v závěru zápasu nedostaly k vážnějšímu ohrožení příbramské branky a tak mohli hosté oslavit těsné vítězství. Statistika utkání: Střely celkem = 7:18 Střely na branku = 1:6 Střely mimo branku = 6:12 Rohy = 4:14 Ofsajdy = 0:5 Fauly = 16:8 Komentář soupeře (zdroj: stránky Pardubic): „První poločas byl vyrovnaný, hosté nastřelili tyč, Koblížek hlavou v dobré příležitosti mířil nad. Druhý poločas byli hosté lepším týmem a rychlým protiútokem rozhodli o výsledku utkání. Domácí se zbytečným vyloučením připravili o možnost alespoň srovnání skóre.“
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
pátek 29.3.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 20. kolo
18:00h
FK PŘÍBRAM
FC Sellier & Bellot Vlašim
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
28. 03. 2024
Před utkáním s Vlašimí - rozhovory a pozvánka na zápas
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School