FK PŘÍBRAM
15.09.2013
I.Celostátní liga U 19, 10. kolo
1:2
Příbram vs. Slavia
Online
Branky: 55. Suchan – 73. Sodoma, 77. Fotr
Žluté karty: Suchan, Junek – Prosek, Maršálek
Rozhodčí: Fišer, Urban, Glogar
Diváci: 80
Příbram: Kočí – Červeňák, Tregler, Holý, Matějů – Baran (85. Pergl) – Ježdík (79. Sandr), Rys, Suchan, Junek – Krstanoski (70. Špinar)
Slavia: Soukup, Kodr, Maršálek, Rejka, Souček, Mysliveček, Sodoma, Prosek, Vavrouš, Kadavý, Fotr

Příbram U19 proti Slavii Praha vedení neudržela a prohrála

Jiří Baran

Přestože Příbram podala nejlepší výkon za poslední měsíc, na Slavii Praha to v domácím zápase nestačilo. Příbramští dorostenci se ujali vedení v 55. minutě, ale hosté dokázali výsledek otočit dvěma góly v 73. a 77. minutě po zaváhání v obraně.
K utkání 10. kola přijel 14.9. do Příbrami velmi kvalitní soupeř – Slavia Praha U19. Cílem domácích borců bylo zlepšenou týmovou hrou a pozornou obranou konečně protrhnout sérii porážek a poprat se, v dobrém slova smyslu, o co nejlepší výsledek. První poločas se nesl ve znamení soubojů obou mužstev mezi šestnáctkami a oboustrannou snahou o rychlé protiútoky. Na brankové příležitosti to bylo po prvních 45 minutách 1:1, ale ani jeden tým svou šanci neproměnil. Ve 2. minutě prohrál souboj o míč Ježdík, ale finální přihrávka Slavie na Fotra už směřovala do ofsajdu, tudíž gól Slavie nebyl uznán. Do první gólové šance se dostala Slavia v 15. minutě – po průniku středem hřiště se dostal Fotr sám před Kočího, ale zamířil těsně vedle pravé tyče příbramské branky. O pozornosti obran svědčí to, že první rohový kop zápasu se zahrával až ve 20. minutě (vybojovala ho Příbram). V 39. minutě měl Suchan na kopačce vedení Příbrami, když se na hranici velkého vápna uvolnil a dostal se do pozice „z očí do očí“ před Soukupa; jenže ke smůle domácích předvedl slavistický brankář výborný zákrok a nohou vyrazil Suchanu střelu po zemi. Na začátku druhého poločasu se Příbram ujala vedení, které se pak snažila ubránit. Slavia střídáním posílila svou útočnou sílu, přidala na důrazu a pohybu po stranách. Příbrami se náskok nepodařilo udržet a po svých dvou chybách v obraně dovolila hostů otočit průběžný stav a dovést zápas k vítěznému konci. V 55. minutě sklepl Krstanoski míč Matějů, ten se dostal až brankové čáře a poslal balón do šestnáctky. U odraženého míče byl nejdříve Suchan, na jehož střelu z 12 metrů Soukup nedosáhl – 1:0. První velkou příležitost k vyrovnání měli slavisté v 61. minutě – při rychle vedeném protiútoku hostů minul Tregler míč, ale Holý s Kočím úspěšně zasáhli na brankové čáře. V 73. minutě nechala příbramská obrana před hranicí vlastní šestnáctky Sodomovi prostor k zakončení, na jehož přesně mířenou střelu z 16 metrů k pravé tyči Kočí nedosáhl – 1:1. V 77. minutě vyrazil dopředu Červeňák, za vlastní polovinou přišel o míč. Slavia okamžitě přešla do rychlého protiútoku do otevřené a nezajištěné pravé strany příbramské obrany, následoval centr před branku a zakončení Fotra hlavou – 1:2. V 83. minutě výborně zasáhl Kočí proti hlavičce Batky z bezprostřední blízkosti. V závěru zápasu měla Příbram možnost k vyrovnání, ale rozhodčí necitlivě přerušil průnik Sandra pro předchozím slavistickém faulu, namísto ponechání výhody. Příbram U19 se, ve srovnání s minulými třemi zápasy, prezentovala zlepšenou hrou, ale na Slavii to tentokrát nestačilo. Věřme tedy, že uspěje v dalším kole na hřišti Jablonce. Statistika zápasu: Střely na branku = 4:5, Střely mimo branku = 3:8, Rohy = 4:5, Fauly = 13:9, Ofsajdy = 0:1.
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School