FK PŘÍBRAM
27.08.2013
Česká liga dorostu U 16 A, 3. kolo
1:3
Příbram B vs. Pardubice
Branky: 63´ Hlavatý
Příbram B: Levíček - Gregor (63´ Stibor), Melichar, Maršík, Burian (76´ Zákoucký) - Jandera - Obdržal (63´ Štyler), Hlavatý, Straka (63´ Ric), Drašnar (49´ Puchmajer) - Rataj (58´ Bělohlávek)
Pardubice: Šmíd - Novák, Vávra, Jirka, Jančura, Švec, Spěvák, Müller, Nikodém, Jirásek, Mužík

Rozdíl v produktivitě rozhodl o výsledku

Petr Straka

V prvním mistrovském utkání hraném na domácím hřišti jsme přivítali mužstvo FK Pardubice. Oba týmy své úvodní zápasy prohrály a tak se dal očekávat zápas plný oboustranné snahy o první body.
Úvodní hvizd odstartoval naší sérii promarněných šancí. Již v první minutě utkání byl náš útočník vybídnut skvělým pasem do brejku k pokusu o vstřelení branky. V 8. minutě se snažíme kombinační akcí po pravé straně s následnou střelou ohrozit branku Pardubic. A do třetice skvělý pas do vápna soupeře chytá hostující gólman. Soupeř byl pod naším tlakem, ze kterého ho vysvobodila 17. minuta ve které zahrává rohový kop a odražený míč vrací nepokrytý hráč hostí zpět skrz "chumel" hráčů … prohráváme 0:1 ! Ve 20. minutě výborně zahraný roh z naší strany prochází pokutovým územím bez finálního zakončení. Ve 27. minutě se opět předvedl výborně chytající brankář Pardubic, který vyráží střelu mimo svou branku. Vzápětí čelí další individuální akci zakončené nebezpečnou střelou. Přestože jsme měli v prvním poločase více šancí, odcházíme do kabin za stavu 0:1 pro hosty. Do druhého poločasu nastupujeme beze změn s cílem vstřelit vyrovnávací branku. Ve 43. minutě to na promáčeném trávníku zkoušíme kombinační akcí, která byla zakončena sice pohotovou, ale méně důraznou střelou se kterou si brankář FK Pardubic poradil. Celkové množství neproměněných šancí nám odebírá energii a naopak soupeř začíná hrozit. Naši hráči se ale nevzdávají a stále se snaží o vstřelení důležité branky. V 53. a následně v 55. minutě jsme měli velmi blízko k vyrovnání po brejkových situacích mezi obranu hostí. Až 63. minuta mění skóre v náš prospěch. Stav 1:1 bohužel pro nás nevydržel dlouho a nedůrazem ve vlastním pokutovém území při zahrávání standardní situace jsme dali soupeři příležitost, které využil a střílí opět rozdílovou branku. V tu chvíli jsme vrhli vše do útoku se snahou o vyrovnání. Soupeř čekal na naši chybu, která přichází v 76. minutě, kdy hostující útočník vystihuje naši nepřesnou rozehrávku na našeho brankáře a upravuje stav na konečných 1:3 pro FK Pardubice. Slovo trenéra: Utkání, které se rozhodovalo v pokutových územích obou soupeřů. Naši hráči svým nedůrazem a určitou liknavostí ve vlastním pokutovém území nabídli po standardních situacích brankové příležitosti soupeři. Naopak v šestnáctce soupeře jsme byli my málo agresivní a "hladoví" po gólech.
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School