FK PŘÍBRAM
14.10.2013
Česká liga dorostu U 16 A, 10. kolo
2:0
Příbram B vs. Slavia
Branky: 45´ Bělohlávek, 50´ Straka
Rozhodčí: Janoch - Burian, Sandr
Příbram B: Jedlička - Pohořálek, Melichar, Maršík, Obdržal - Stibor - Rataj (75´ Matoušek), Hlavatý (60´ Ric), Straka, Drašnar (78´ Štyler) - Bělohlávek (72´ Jandera)
Slavia: Toman - Vejvar, Pek, Petrák, Žežulka, Havrda, Krejdl, Král, Lauricella, Novák, Bucha

Naši hráči mají skalp obou pražských "S" !

Petr Straka

10. kolo přivedlo na náš domácí UMT trávník leadera soutěže, mužstvo SK Slavia Praha. Po skalpu pražské Sparty chtěli naši hráči pokořit druhé pražské „S“.
A začátek zápasu tomu odpovídal! Naše hráči vlétli na soupeře a v prvních 10 minutách si vypracovali tři slibné šance, kterým chybělo jen gólové zakončení, ovšem výborný hostující gólman byl proti a skvělými zákroky držel čisté konto. Po našem vydařeném vstupu do utkání se postupně hra vyrovnala. Rychlý kombinační styl obou celků s množstvím soubojů připravoval šance na obou stranách, kdy i náš gólman musel prokázat své kvality. Ve vyrovnaném prvním poločase kralovala na obou stranách defenziva a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu 0:0. Druhý poločas přivedl na trávník oba soupeře s odhodláním strhnout vítězství na svou stranu. Naše obranné řady ovšem výborně eliminovali snahy hostujících hráčů a sami zakládali rychlé brejkové akce. Ve 45. minutě perfektně zpracovává v pohybu přihrávku Ondřej Bělohlávek, skvěle se zbavuje bránícího hráče a celou rychlou akci zakončuje přesnou křižnou střelou podél bezmocného brankáře SK Slavia Praha. Vedeme 1:0! Kvalitní soupeř ovšem neskládá zbraně a snaží se o vyrovnání. Naše obrana, v čele s gólmanem Jedličkou, výborně reaguje na každý soupeřův výpad a do vyložené šance jej nepouští. Zároveň naši hráči nevynechávají žádnou příležitost k založení protiútoku. V 50. minutě si nabíhá na rozehrané autové vhazování Dominik Straka, drzou kličkou se zbavuje bránícího hráče, vniká do soupeřovy šestnáctky a chytrou střelou překonal podruhé brankáře hostí! Slávisté vsází vše na útočnou hru s cílem vstřelení kontaktního gólu. Tato snaha ale většinou končí na obětavé hře našich defenzivních hráčů. Naopak se ještě více otevírá prostor pro naše brejkové hráče, kdy minimálně další tři šance volaly po gólu. Do konce utkání se již stav nemění a tak naše mužstvo výborným kolektivním výkonem poráží druhé pražské „S“ a připisuje si další vítězné body! Slovo trenéra: V úvodních minutách zápasu jsme byli nebezpečnějším týmem. Zhruba od dvanácté minuty se hra vyrovnala a bojovalo se zejména ve středu hřiště. Jedinou vážnější situaci před naší brankou vyřešil gólman Jedlička. Ve druhém poločase jsme trpělivou a ukázněnou hrou soupeře téměř nepustili k nebezpečnému zakončení. Naopak se nám Bělohlávkem a Strakou podařilo vsítit dvě branky. Po celé utkání spolehlivě pracovala naše obrana za zády s jistým brankářem. K vidění byly sice jenom dva góly, ale oba patřili do kategorie velmi povedených.
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School