FK PŘÍBRAM
04.11.2013
Česká liga dorostu U 16 A, 13. kolo
4:2
Jablonec vs. Příbram B
Branky: 43´ Jandera, 72´ Štyler
Rozhodčí: Hanousek - Ouředník, Pekař
Jablonec: Štětkař Jakub - Kunst, Štětkař Daniel, Dědek, Veselouš, Jelínek, Hlůže, Halabak, Čížek, Wolf, Kozák
Příbram B: Levíček - Pohořálek, Melichar, Maršík, Obdržal (70´Gregor) - Stibor (65´Šilhavý) - Rataj (41´Matoušek), Hlavatý, Straka (41´Ric), Drašnar (41´Jandera) - Bělohlávek (58´Štyler)

Poločasová studená sprcha

Petr Straka

V 13. kole jsme dorazili na UMT hřiště ZŠ Mozartova, kde jsme se měli utkat s domácím soupeřem FK Baumit Jablonec. Za velmi deštivého počasí mělo naše mužstvo v úmyslu získat maximální počet bodů. Jak moc je to reálné nám ukázalo především dějství prvního poločasu.
Od prvních minut bylo patrné, že naše mužstvo rozhodně nedostane nic darem. Hbitý soupeř zatlačil naše mužstvo na naši polovinu a nedovoloval jakoukoliv rozehrávku směrem dopředu. Tato taktika byla o to účinnější, že našim hráčům od prvních minut chyběla především jakákoliv agresivita a přesnost v rozehrávce. Výsledkem této situace bylo rychlé a následné jednoznačné vedení, kdy se skóre prvního poločasu zastavilo pro naše barvy na potupném výsledku 4:0 pro domácí tým, což byla více než studená sprcha! Přestože se nám již v předcházejícím zápase první poločas nevydařil, nyní můžeme mluvit o výprasku, který jsme soupeři darovali. O poločasové přestávce došlo nejen k patřičné reakci na předvedenou hru ze strany trenéra, ale i k vystřídání třech hráčů základní sestavy s cílem oživit hru a vrátit naše mužstvo zpět do zápasu. O správnosti tohoto řešení jsme soupeře přesvědčili již ve 42. minutě, kdy jsme poprvé v zápase ohrozili branku domácího gólmana. O minutu později již korigujeme výsledek na 4:1 po perfektní přihrávce do vápna od Michala Pohořálka a následné dorážce z kopačky Rosti Jandery. Tato branka naše hráče sice probudila, ale zároveň vystupňovala defenzivní zarputilost domácích, kteří se především soustředili na obranu s pokusy o rychlé brejky. Druhý poločas se sice většinou odehrává na polovině hráčů Jablonce, ale množstvím nepřesností ve finální části nám nedovoluje dopravit míč za záda domácího brankáře. 72. minuta nám dává vzpomenout na naše kombinační akce, kdy po ose Hlavatý – Matoušek, zakončuje do prázdné branky Václav Štyler. I přes náš závěrečný tlak se soupeř s úspěchem brání a tak si z Jablonce nad Nisou odvážíme zaslouženou prohru, která vznikla především naší pasivní hrou v prvním poločase. Slovo trenéra: Velmi špatný první poločas celého mužstva znamenal naší porážku. Hráči prvních čtyřicet minut doslova odchodili, neexistovala nahrávka, chyběla chuť hrát fotbal. Po vystřídání do druhé půle se náš výkon zlepšil, ale manko z prvního dějství jsme již nedohnali.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
pátek 29.3.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 20. kolo
18:00h
FK PŘÍBRAM
FC Sellier & Bellot Vlašim
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
28. 03. 2024
Před utkáním s Vlašimí - rozhovory a pozvánka na zápas
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School