FK PŘÍBRAM
25.03.2014
Česká liga dorostu U 16 A, 16. kolo
3:1
Pardubice vs. Příbram B
Branky: 54´ Matoušek
Žluté karty: 66´ Straka
Pardubice: Šmíd - Novák, Jirásek, Němec, Jirka, Zelinka, Mužík, Havlena, Vávra, Kmetík, Nikodém
Příbram B: Jedlička - Obdržal, Pohořálek, Maršík, Jandera (51´ Drašnar) - Gregor - Rataj, Hlavatý, Ric (51´ Straka), Kulhavý (51´ Wimmer) - Bělohlávek (41´ Matoušek)

V Pardubicích nám štěstí nepršelo

Petr Straka

Za vytrvalého deště jsme v 16. kole zavítali na domácí hřiště FK Pardubice, kde jsme chtěli nejen potvrdit dobrý výkon mužstva z předcházejícího mistrovského zápasu, ale také vrátit soupeři prohru z podzimní části naší soutěže. Naše mužstvo znovu nastoupilo bez několika stabilních hráčů základní sestavy. Tato situace ovšem dává prostor pro další hráče našeho kádru.
Na mokrém UMT trávníku vstoupilo domácí mužstvo do zápasu aktivněji. Větší množství vyhraných soubojů a kvalitnější práce s míčem vedla soupeře ke snaze zakládání rychlých výpadů do našich obranných řad. Jen díky nepřesnostem v zakončení útočících hráčů Pardubic se skóre v prvních 15 minutách nezměnilo v náš neprospěch. Naše mužstvo se rozehrávalo pomaleji, ale o to výrazně nebezpečnější šance jsme si vytvořili. Dokonce jsme již ve 2. minutě mohli jít zásluhou Lukáše Rice do vedení, ale míč končí jen vedle domácí branky. Další slibnou šanci na vstřelení gólu měl v 18. minutě na hlavě znovu Lukáš Ric, ale ani tentokrát se míč do sítě nevešel. Ve 34. minutě zkoušel technickou střelu Michal Hlavatý, aby znovu náš šikovný záložník o 2 minuty později nevyzrál na výborného gólmana domácího celku ani v samostatném brejku. A tak se ve 40. minutě rozehrává rohový kop Pardubic, kdy nepokrytý hráč domácích uklízí hlavou míč za záda našeho bezmocného brankáře. Do kabin odcházíme za stavu 1:0 pro domácí. Začátek druhého poločasu nás zaskočil chybou v našem pokutovém území, kterou domácí hráč využívá ke vstřelení druhé branky. Od 43. minuty prohráváme již 2:0. Na tento vývoj reaguje náš trenér v 51. minutě hry hromadným střídáním. A skutečně došlo nejen k oživení našeho kolektivního výkonu, ale také ke vstřelení kontaktní branky. V 54. minutě se uvolňuje na hranici pokutového území soupeře právě střídající Dominik Straka a střelou bez přípravy sice trefuje jen tyč překonaného brankáře FK Pardubic, ale k odraženému míči má nejblíže Michal Rataj! Stav 2:1 dramatizuje zápas. V tento okamžik má sice naše mužstvo opticky více ze hry, ale pozorná hra domácího celku nás do vyložených šancí nepouští. Naopak soupeř využívá našeho útočnějšího stylu hry a po naší další chybičce v obranných řadách střílí rozhodující třetí branku. Slovo trenéra: Za vytrvalého deště na Pardubické UMT jsme nenavázali na výkon z předešlého zápasu proti Teplicím a po vlastních chybách jsme soupeři velice snadno nabídli vedení 2 : 0. Potom jsme sice domácí tým přehrávali, ale podařilo se nám bohužel jenom snížit a při naší závěrečné snaze o vyrovnání jsme inkasovali rozhodující branku.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School