FK PŘÍBRAM
22.04.2014
Česká liga dorostu U 16 A, 20. kolo
4:0
Sparta vs. Příbram B
Branky: ?
Sparta: Kouba - Pavlík, Babovák, Penc, Nezbeda, Mareček, Havelka, Novotný, Podlena, Köstl, Balvín
Příbram B: Jedlička - Sedláček, Maršík, Kulhavý, Obdržal (58´ Wimmer) - Gregor (78´ Zákoucký) - Matoušek (41´ Janota), Rataj (41´ Straka), Ric (47´ Klemš), Jandera - Bělohlávek (52´ Hušek)

Vůle tentokrát nestačila

Petr Straka

Ve 20. kole jsme zavítali do tréninkového střediska pražské Sparty. Za jarního a proměnného počasí jsme nastoupili ve značně pozměněné sestavě, kdy v širší nominaci byli dokonce 4 hráči z kategorie starších žáků. Domácí byli jednoznačným favoritem, náš tým chtěl odehrát slušný zápas a pokusit se o přijatelný výsledek.
Od úvodního hvizdu přebírá domácí tým taktovku, ale naši hráči dobře drží střed pole a tím nutí soupeře k rozehrávkám do šířky pouze mezi obránci, kteří následně jen centrují míče za naši dobře pracující obranu. Tímto stylem sice soupeř více drží míč, ale k výraznějším šancím zároveň nedochází. Naopak naši hráči se do útočných akcí dostávají složitěji a tím i výrazně méně. Přesto jsou naše stále častější brejkové akce vedené po obou stranách hřiště s následnými centry do pokutového území soupeře nebezpečnější než dosavadní útočné pokusy domácích. V 10. minutě utkání si připomíná gólové zakončení proti Hradci Králové Michal Rataj, ale tentokrát jeho křižná střela míří jen těsně vedle! Bohužel ve 32. minutě prohráváme souboj právě v důležitém středu hřiště a soupeř rychlé přečíslení s přehledem trestá. Přestože celá rychlá akce ve finální části zaváněla postavením soupeře mimo hru, rozhodčí nesignalizuje a tak prohráváme 1:0. Do konce prvního poločasu jsme na soupeře nic nevymysleli a navíc v poslední minutě přicházíme o Honzu Matouška, který má zranění ruky. Do druhého poločasu nastupujeme se změnami v sestavě a také s odhodláním soupeře potrápit a pokusit se o co nejlepší výsledek. Naše odhodlání musí podržet již v úvodu druhé části hry náš brankář Martin Jedlička, který likviduje velkou šanci z rohového kopu soupeře. Ve 47. minutě dochází k dalšímu střídání v našem mužstvu. A než jsme zformovali řady, přichází další ztráta míče ve středu hřiště a následná rychlá individuální akce s dokonalým zakončením. Prohráváme 2:0. O několik minut později jsme nuceni z důvodu obnovení zranění k dalšímu střídání. V 71. minutě nezachytáváme rychlou rozehrávku soupeře za odpískaný faul na domácího hráče, čímž se opět hráči Sparty dostávají do přečíslení a následný centr do našeho pokutového území končí za zády našeho bezmocného brankáře. Stav 3:0 vydržel pouze do 80. minuty, kdy i přes sérii skvělých zákroků našeho gólmana kapitulujeme po čtvrté.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School