FK PŘÍBRAM
30.05.2014
Česká liga dorostu U 16 A, 24. kolo
1:0
Příbram B vs. Č. Budějovice
Branky: 15´ Jandera
Příbram B: Jedlička - Melichar, Ric, Maršík, Obdržal (78´Štyler) - Gregor - Matoušek (76´Pohořálek), Straka, Kulhavý, Jandera (56´ Drašnar) - Bělohlávek (61´ Bažant)
Č. Budějovice: Luksch - Jáša, Hric, Novák, Juroš, Řehoř, Ayong, Rotternborn, Štifter, Pfeifer, Tomek

Vůlí k vítězství

Petr Straka

Za ideálního fotbalového počasí jsme zcela v netradičním čase přivítali na našem domácím UMT trávníku tradičního soupeře z jižních Čech, SK Dynamo České Budějovice. Naše mužstvo vědělo, že bez bojovnosti a nasazení nelze proti vyspělému soupeři uspět.
A tato myšlenka se potvrdila již ve 4. minutě utkání, kdy naši zadáci dali více prostoru v pokutovém území hrotovému hráči soupeře, který v ideální pozici hlavou jen těsně míjí naši branku! Tato výstraha byla to, co jsme potřebovali, protože mimo tuto gólovou situaci jsme si již urostlého hráče pohlídali. Zároveň se naše mužstvo probudilo a začalo soupeře aktivně napadat s cílem okamžitě přecházet do brejkových akcí se zakončením. A v 15. minutě se to podařilo! Dominik Straka vystihuje přihrávku soupeře, zatahuje po levé straně míč do pokutového území soupeře a centrem hledá spoluhráče. Jeho přihrávka je sice tečována dobíhajícím obráncem hostí, ale pouze k Rosťovi Janderovi, který propálil vše... Vedeme 1:0! Od této doby se hrál velice pohledný fotbal, kdy soupeř opticky drží více míč na svých kopačkách, ale naši hráči nenechávají soupeře kombinovat a naopak okamžitě využívají každé příležitosti k zakládaní útočných akcí. Ve 22. minutě byla podobná gólová situace sehrána z naší strany tentokrát po pravé straně, kdy dvojice Ondřej Bělohlávek a Jakub Melichar vykombinovali soupeře a posledně jmenovaného na poslední chvíli zablokoval obranný zákrok soupeře. Ve 34. minutě to naopak zkusil krásnou střelou z 30 metrů Kamil Kulhavý, kdy brankář na dvakrát a i s přispěním břevna kryje. Poločas končí za stavu 1:0 pro naše mužstvo. Druhý poločas začínáme ihned velmi aktivně. Ve 45. minutě opět Ondra Bělohlávek připravuje po vybojovaném míči skvělou pozici pro rychlonohého Honzu Matouška, který bohužel ideálně netrefuje míč. V 58. minutě se naopak mohl blýsknout sám Ondřej Bělohlávek, který skvělou přihrávku do vápna od Ondry Drašnara řeší střelou bez přípravy, která míří jen nad branku hostujícího týmu. I 64. minuta volala po gólu, kdy se na brankáře z Českých Budějovic řítil Jakub Melichar, ale tentokrát výborně zasahuje brankář ... následný roh sice nachází hlavu Romana Maršíka, ale míč těsně letí nad. Po našich neproměněných šancích mohl přijít v 70. minutě trest a to v situaci, kdy prošla ojedinělá, ale výborná přihrávka za záda naší defenzívy. Tentokrát ovšem vytahuje parádní zákrok náš brankář Martin Jedlička. Díky kolektivnímu a opravdu zodpovědnému výkonu porážíme soupeře nakonec 1:0 a tři body zůstávají doma! Slovo trenéra: Velmi kvalitní utkání, ve kterém jsme precizní defenzivou eliminovali útočnou sílu soupeře a podržel nás gólman Jedlička. Týmový výkon byl podpořen nasazením, obětavostí a touhou zvítězit.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
pátek 29.3.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 20. kolo
18:00h
FK PŘÍBRAM
FC Sellier & Bellot Vlašim
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
28. 03. 2024
Před utkáním s Vlašimí - rozhovory a pozvánka na zápas
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School