FK PŘÍBRAM
26.07.2014
FORTUNA:LIGA, 1. kolo
2:2
Příbram vs. Plzeň
Online
Branky: 43. Zápotočný, 62. Řezníček - 7. Bakoš, 45. Horváth (pen.)
Žluté karty: Boháč, Řezníček, Pilík
Rozhodčí: Hrubeš - Jiřík, Hock
Diváci: 6282
Příbram: Boháč - Hnaníček, Hájovský, Zápotočný, Neves - Sus, Pilík, Tarczal, Mareš (86. Švancara) - Slepička (66. Danoski), Řezníček (70. Kraut )
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hubník, Procházka, Limberský - Petržela, Hrošovský (58. Hořava), Vaněk, Horváth, Pilař (83. Kovařík) - Bakoš (74. Tecl)

Cenný bod proti favoritovi

Zdeněk Brož

Gólové asistence Pepy Hnaníčka a Tomáš Pilíka poslaly do zakončení Tomáše Zápotočného a Jakuba Řezníčka. Jejich trefy znamenaly v ostrém startu Synot ligy proti Plzni remízu 2:2.
Obměněné posty po letních změnách trenér Čuhel se svými asistenty zacelil ligovým debutantem v brance Markem Boháčem, ve středu zálohy hrajícím defenzivním halvem Josefem Hnaníčkem. Také oba kraje obrany dostali noví hrači - Fernando Neves vlevo a Martin Sus vpravo. Hostující Plzeň na první šanci nečekala dlouho a hned ji také využila. Centr Horvátha poslal Bakoš do sítě kolem bezmocného Marka Boháče už v 7. minutě. Hosté si zopakovali podobnou kombinaci o deset minut později, Vaněk naštěstí trefil tyč. Náš tým postupně vyrovnal hru, dobrou pozici k hlavičkování měli Míra Slepička i Tomáš Hájovský, ale míč skončil v Kozáčikových rukavicích. Když už se chýlil první poločas ke konci, dostal se k centru Tomáš Pilík, ve vápně našel svého jmenovce Zápotočného, který skákavou střelou vyrovnává na 1:1. Vyrovnaného stavu jsme se však do přestávky nedočkali. Souboj brankáře Boháče a Petržely posoudil sudí jako nedovolený a Horváth nabídnutou penaltu nezahodil - 1:2. Příbram nastoupila z kabiny v dobrém rozmaru. Zcela vyrovnala hru, Viktoria přišla o svoji převahu. V 63. minutě úřaduje opět přesná kopačka Tomáše Pilíka. Přesný pas dolétl do vápna až k Jakubovi Řezníčkovi a kanonýr loňské sezóny je neomylný - 2:2! Energon aréna se za zvuku nové gólové melodie raduje podruhé. Plzeň se z titulu papírového favorita snažila znovu dostat do zápasu, ale v závěrečném tlaku nás podržel Marek Boháč. Ten chytil Viktorce i velešanci, kterou měl jeden z hlavičkujících hráčů. Uhlídali jsme si velmi cenný bod, protože los ligy proti silným soupeřům není zrovna ideální.
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School