FK PŘÍBRAM
29.11.2014
FORTUNA:LIGA, 16. kolo
1:0
Příbram vs. Liberec
Online
Branky: 34. Hnaníček
Žluté karty: Zeman - Sackey, Soungole, Mudra
Červené karty: 48. Karišik (L)
Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Mokrusch
Diváci: 2158
Příbram: Boháč - Sus, Hájovský, Deli, Neves - Pilík (89. Mareš), Krameš, Hnaníček, Zeman (85. Suchan) - Řezníček, Fillo (90. T. Krbeček )
Liberec: Kolář - Mudra, Karišik, Pimpara, Fleišman - Kaiser (76. Luckassen), Sackey (45. Soungole), Ďubek, Delarge - Šural, Hadaščok (53. Egert)

Povedený roh přináší klid do zimní přestávky

Jan Vostrý

Zásluhou branky Josefa Hnaníčka vyhrála Příbram důležité utkání s Libercem a do jarních bojů půjde se ziskem solidních 19ti bodů.
Příbrami si musela v posledním ligovém zápase podzimu poradit bez svého kapitán Tomáše Zápotočného, který pykal zápasový trest za červenou kartu z Brna. Ale přirozený vůdce na hřišti tentokrát nechyběl. Co chybělo, byla maximálně přesná muška a to zejména na kopačkách Jakuba Řezníčka. Už po pár minutách se ocitl sám před brankářem, ale prováhal ideální moment pro střelu. Příbramskému kanonýrovi se nepodařilo ani zblízka přesně hlavičkovat. A když v 15. minutě vystihl nepřesnou rozehrávku Slovanu, obešel i brankáře Koláře, ale z velkého úhlu už neměl čas na zakončení a adresát nahrávky Martin Fillo se netrefil přesně. Silný příbramský poločas pokračoval. Rána Martina Suse šla těsně vedle branky. Ve 36. minutě jsme se dostali konečně do vedení. Tomáš Pilík s Martinem Zemanem rozehráli fikaně rohový kop a zbytek hráčů zmátl bránící hosty. Zemanova nahrávka pak s tečí Řezníčka našla Josefa Hnaníčka a ten propasíroval míč mezi nohama brankáře Liberce Koláře. Příbramský tlak pokračoval, po poločase jsme měli úctyhodné číslo rohů i střel na branku, jen to skóre zůstalo těsně hubené. Hosté po změně stran přidali, ovšem přidělali si problém hned zkraje. Karišík fauloval Zemana při sólovém úniku a viděl po zásluze červenou kartu. V 56. minutě mohl navýšit skóre dnešní kapitán Tomáš Pilík. Postupoval z úhlu na Koláře, ale na brankáře hostů nevyzrál. Jakub Řezníček nakonec dosáhl krásnou branku, když patou zakončil do sítě, jenže na autové čáře měl pomezní zvednutý praporek s mávaným ofsajdem. Liberec se v deseti lidech neprosazoval ani sporadicky a Marek Boháč měl čisté rukavice. Čisté konto uhájil až do konce a mohl se společně s týmem radovat ze zisku tří bodů. Výhra na závěr sezóny znamená i větší klid pro práci během zimní přestávky. Devatenáctibodový zisk znamená desáté místo v tabulce Synot ligy.
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School