FK PŘÍBRAM
24.08.2014
Česká liga dorostu U 17 A, 3. kolo
3:1
Příbram vs. V. Žižkov
Branky: 29´ Jandera, 54´ Kulhavý, 68´ Malichar
Žluté karty: 8´ Obdržal
Příbram: Jedlička - Melichar, Ric, Maršík, Obdržal - Kulhavý - Matoušek (59´ Drašnar), Rozsypal (50´ Gregor), Hotový, Jandera (74´ Jančura) - Bělohlávek (67´ Skopový)
V. Žižkov: Kavka - Saňa, Plašil, Andrle, Černý, Ráža, Hrdina, Podlena, Stehno, Grabner, Kabíček

Soustředěným výkonem k vítězství

Petr Straka

Ve 3. kole naší soutěže jsme mohli poprvé v tomto ročníku přivítat soupeře na našem domácím trávníku. Po výborné hře v předcházejícím kole chtělo naše mužstvo potvrdit, že se nejednalo o náhodu. V cestě nám tentokrát stojí mužstvo FK Viktoria Žižkov.
A první minuty utkání naznačují, že soupeř k nám přijel také s vysokými ambicemi. Hostující tým lépe rozehrává a drží míč na svých kopačkách. Naše mužstvo má naopak pomalejší začátek, kdy ovšem k našim kladům patří hra po křídlech, čímž držíme soupeře v ostražitosti. S přibývajícími minutami se obraz hry mění. Ve 13. minutě zápasu prochází po lajně přes hráče soupeře Rosťa Jandera a ideálně centruje do pokutového území Žižkova, kde je sice připraven Ondřej Bělohlávek, ale jeho lehkou hlavičku brankář hostujícího týmu kryje. Ve 21. minutě přichází skvělý centr od Lukáše Rice na rozběhnutého Rosťu Janderu s následnou přihrávkou před gólmana FK Viktoria Žižkov, ale k dorážce chybí Honzovi Matouškovi několik centimetrů. O minutu později po rozehraném rohovém kopu nachází míč ideálně Ondru Bělohlávka, ale jeho hlavička se tentokrát mezi tyče nevešla. Ve 24. minutě ukázal svou techniku Míra Obdržal, který svou samostatnou akci končí střelou, kterou brankář hostí s námahou vytahuje na roh. Ve 29. minutě to naopak zkoušíme z pravé strany a to brejkem po lajně od Jakuba Melichara, který skvěle centruje před branku soupeře, kde svede souboj o míč s obránci Žižkova Rosťa Jandera a odražený míč končí v brance! Před koncem prvního poločasu se nám ještě povedla ukázková kombinace při souhře 4 našich hráčů, ale ani tento hezký pokus nakonec v brance neskončil a tak odcházíme do kabin za stavu 1:0 . Úvod druhého poločasu tentokrát začíná lépe naše mužstvo. Již ve 47. minutě znovu dostává do šance aktivní Rosťa Jandera, ale jeho střelu hostující gólman skvěle vytahuje na roh. V 54. minutě vyhrává míč ve středu hřiště Jakub Gregor a předává Ondrovi Bělohlávkovi, který prodlužuje na rozběhnutého Michala Hlavatého. Přichází přesná přihrávka do běhu Kamilu Kulhavému a ten již v pokutovém území prostřeluje brankáře hostujícího týmu. Vedeme 2:0! V 62. minutě po výborném napadání soupeře při rozehrávce se dostává míč k Ondrovi Bělohlávkovi, který zbrkle řeší super šanci střelou mimo branku. O dvě minuty později naopak povedená střela z kopačky Jakuba Gregora z 20 metrů, protahuje brankáře Žižkova. V 68. minutě se znovu radujeme! Perfektně zahraný rohový kop od Michala Hlavatého končí na hlavě nekrytého Jakuba Melichara, který se nemýlí! Stav 3:0 bohužel vydržel jen do 73. minuty, ve které soupeř zahrává trestný kop, při kterém naše zeď nešťastně tečuje míč tak, že náš brankář Martin Jedlička je bez šance na zákrok. Závěr zápasu již s přehledem kontrolujeme a tak si zaslouženě připisujeme 3 body za vítězství.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School