FK PŘÍBRAM
09.11.2014
Česká liga dorostu U 17 A, 1. kolo
3:2
Příbram vs. Sparta
Branky: 14´ Maršík, 17´ Jandera, 26´ Hlavatý
Žluté karty: 74´Jedlička
Příbram: Jedlička - Melichar, Ric, Maršík, Pohořálek - Kulhavý, Drašnar - Rataj, Hlavatý, Jandera - Bělohlávek
Sparta: Kouba - Filip, Burget, Nezbeda, Marecek, Havelka, Šandera, Kőstl, Balvín, Palchý, Turyna

Zápas rozhodly standardní situace

Petr Straka

V posledním zápase podzimní části jsme přivítali na našem domácím UMT trávníku atraktivního soupeře AC Sparta Praha. Naše mužstvo, které muselo opět improvizovat v sestavě, chtělo potvrdit, že body se z Příbrami lehce nevozí.
Bohužel úvod zápasu nám vůbec nevyšel. Dlouhými nakopávanými balony, nepřesnými přihrávkami po zemi a nedůrazem v osobních soubojích jsme soupeři umožnily převzít aktivitu v zápase a zároveň se nechat zatlačit na svou polovinu. Trest na sebe nenechal dlouho čekat. V 9. minutě jsme pod tlakem nepokryli hráče na hraně postavení mimo hru. Následná přihrávka do běhu mezi naši defenzívu nezachránilo ani vyběhnutí našeho gólmana Martina Jedličky a tak prohráváme 0:1. V tuto chvíli to s naším mužstvem nevypadalo dobře a soupeř nám nenechává vydechnout. Ve 14. minutě máme možnost zahrání trestního kopu, ke kterému ses taví Michal Hlavatý. Jeho skvělý centr ještě lépe tečuje Roman Maršík a vyrovnává na 1:1. Jako správný kapitán našeho mužstva zvedá svému týmu hlavu a hra náhle vypadá zcela jinak. O tři minuty později vyhrává souboj s obranou soupeře Ondra Bělohlávek a následný centr usměrňuje hlavou do branky Rosťa Jandera! Vedeme 2:1! A to ještě nebylo vše. Naše aktivní hra a vyhrávané souboje tlačí soupeře ke svému pokutovému území. Ve 26. Minutě naši akci zastavuje soupeř nedovoleně před svým pokutovým územím. Míč si opět bere Michal Hlavatý a k překvapení všech trefuje míč k první tyči, který si domácí brankář Marek Kouba zákrokem sráží do vlastní branky. Stav 3:1 i přes drobné další šance na obou stranách vydrží až do závěru 1. poločasu. Do druhého poločasu nastupuje hostující tým s několika změnami včetně změny brankáře. Na hráčích pražské Sparty je vidět veliká vůle na změnu stavu zápasu, ale naši hráči se tentokrát nenechávají zaskočit a ukázněnou hrou trpělivě čekají na své brejkové situace. Soupeř má opticky více ze hry, ale minimum vyložených šanci, což bylo výsledkem naší dobře pracující defenzívy za zády s výborným Martinem Jedličkou, který především v 52. minutě předvedl výborný zákrok. Bohužel 74. minutě nás soupeř opět vyučuje jak na náš offside systém a prostrkává míč mezi naše obránce tak, že následný zákrok našeho gólmana znamená žlutou kartu a pokutový kop, který je proměněn. Stav 3:2 jsme si již ale do konce zápasu ubránili a tak se můžeme radovat z vítězství v tomto prestižním zápase!
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School