FK PŘÍBRAM
18.11.2014
MOL Cup, 4. kolo
1:1
Příbram vs. Sparta
Online
Branky: 25. Pilík – 68. Schick
Žluté karty: Neves - Vacek
Rozhodčí: Kocourek - Blažej, Fišer
Diváci: 1216
Příbram: Boháč - Sus, Zápotočný, Hájovský, Neves - Krameš, Pilík, Fillo, Hnaníček, Airapetian (46. Mareš) - Řezníček (83. Krbeček)
Sparta: Štěch - Holek, Švejdík, Kováč, Costa - Vacek, Matějovský, Hušbauer (78. Miskovič), Mareček, Pešek (58. Schick) - Přikryl

Osmifinále se Spartou přineslo jen domácí remízu

Zdeněk Brož

Několik výborných šancí proti oslabené Spartě i skvělé zákroky Marka Boháče mohlo přinést v úvodním zápasu poháru FAČR víc než jen remízu 1:1. Jedinou branku Příbrami trefil z přímého kopu Tomáš Pilík.
Oslabená Sparta nastoupila bez reprezentantů Lafaty, Krejčího, Dočkala a Kadeřábka, kteří hráli v neděli zápas proti Islandu. I našemu týmu chyběli klíčoví Zeman a Deli, jejichž start zůstal zapovězen kvůli dohodě klubů. První poločas musel diváky v Energon aréně bavit, oba týmy předvedly několik zajímavých akcí. Matějovského dalekonosný pokus vyrazil z podbřevna Marek Boháč a o pár minut později musel likvidovat i šanci Marečka. Ale ani náš tým nezahálel a několik rohových kopů znamenalo pro Spartu velké nebezpečí. Zejména ve 13. minutě volala šance Jakuba Řezníčka po góle, jenže ostrostřelec posledních zápasů trefil jen břevno. Z přímého kopu chtěl ohrozit Štěcha i arménský fotbalista Levon Airapetian a jen těsně minul branku. Už z další standardky jsme se dočkali ve 24. minutě, kterou vyrobil Štěch hrající rukou mimo vápno. Tomáš Pilík zakroutil míč šikovně před branku a odskok míče na mokrém terénu už vyrobil své - 1:0! Z protiakce mohli hosté vyrovnat, ale Přikryl nevyužil nedorozumění Suse s Boháčem. Druhá půle už tolik zábavy nepřinesla. Oba týmy se dlouhé minuty trápily nepřesnostmi. V 62. minutě jsme se mohli radovat, když rychlý brejk zakončoval Řezníček. Sám před brankářem Sparty dokázal přehodit míč, ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Neprůstřelnost skvěle chytajícího Marka Boháče zlomil až střídající Sparťan Schick, který dorazil vyraženou střelu Vacka. I tak jsme sahali po výhře v další rychlé akci, kterou táhl a zakončoval Tomáš Pilík. Střelu mu na poslední chvíli zablokoval Švejdík, ikdyž se v tu chvíli nabízely i možnosti nahrát volným dvěma spoluhráčům. Strhnout výhru mohl i hlavičkující Tomáš Krbeček, ale závar na brankové čáře vyřešil brankář Štěch, podobně mohli radovat i hosté, když Costa ve vysokém výskoku hlavičkoval nad branku. Odveta se hraje 4. prosince v tréninkovém centru Sparty na Strahově od 13:30.
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School