FK PŘÍBRAM
19.04.2015
FORTUNA:LIGA, 24. kolo
2:3
Hradec K. vs. Příbram
Online
Branky: 12. z pen. a 21. P. Dvořák - 55. z pen. a 70. Zeman, 80. Pilík
Žluté karty: Plašil - Matějů, Pilík
Červené karty: 54. Plašil (HK)
Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Hrabovský.
Diváci: 2900
Hradec K.: T. Koubek - Holeš, Križko, Chleboun, Plašil - Trubač (77. Vaněček), P. Černý (85. Rolko) - Štípek, Halilovič (57. Shejbal), Čermák - P. Dvořák.
Příbram: Kelemen - Nitrianský, Hájovský, Zápotočný, Matějů - Hnaníček, Suchan (78. Krameš) - Pilík (86. Moulis), Fillo (90.+2 Tregler), Zeman - Bednář.

Obrat nastartoval Zeman

Zdeněk Brož

Druhý poločas v Hradci Králové si budou příbramští hráči dlouho pamatovat. Třemi brankami totiž otočil duel proti zachraňujícímu se soupeři. Dvě branky vstřelil Martin Zeman, vítězný gól Tomáš Pilík.
Trenér Pavel Tobiáš postavil poprvé do základu Jana Suchana, ovšem útočněji poskládaný tým měl s aktivní hrou Hradce v první půli problémy. Po jednom z rohových kopů se mohl trefit Halilovič, na opačně straně mířil Roman Bednář do rukou brankáře domácích. Nebezpečný byl i Trubačův rohový kop, který chytal Kelemen nadvakrát na brankové čáře. Ve 12. minutě Hájovský podrazil Dvořáka a domácí tým šel díky faulovanému hráči do vedení 1:0 z proměněného pokutového kopu. Fillo pak nechal vyniknout brankáře Koubka při dobře mířené hlavičce. O deset minut později po prvním gólu bylo ještě hůře, když si opět Dvořák počíhal na chybu Zápotočného a po kličce Mariánovi Kelemenovi pálil do prázdné branky. Příbram po tomto dvoubrankovém direktu zatlačila Votroky před branku a vyústěním tlaku byla penalta po faulu na Bednáře. Exsparťanský útočník bohužel neprolomil střeleckou smůlu a střelou do středu branky nedokázal snížit. A náš brankář Kelemen pak musel do konce první půle hlídat spolehlivými zákroky, aby vedení Hradce nebylo ještě vyšší. Na začátku druhého poločasu vytáhl Kelemen vynikající zákrok proti Halilovičově střele a jakoby nastartoval obrat zápasu. Bednář proti Koubkovi na opačné straně ještě neuspěl, ale v pokračování závaru zahrál Plašil při střele Pilíka rukou a náš tým měl možnost kopat druhou penaltu v zápase. Exekuce se tentokrát ujal Martin Zeman a prudkou umístěnou ránou snížil stav na 2:1. Černý v 58. minutě nebezpečně vystřelil z dálky a Kelemen vyrazil jen před Dvořáka. Ten z první pálil naštěstí nad. Domácí bránili v deseti lidech jednogólový stav do 70. minuty. Vynikající Martin Zeman si na hraně šestnáctky přehodil míč netradičně na pravačku a střelou k tyči vyrovnal na 2:2! A štěstí při nás stálo dál v 80. minutě. Centrovaný míč ve vápně Bednáře nenašel, ale odražený míč poslal Tomáš Pilík z nulového úhlu pomocí dvojí teče do branky - 2:3. Votroci svoji snahu o vyrovnání podpořili i vysláním brankáře Koubka na naši půlku. My jsme naopak mohli proměnit dva brejky. Jenže v jednom zaváhal Josef Hnaníček a v nastaveném čase si Martin Zeman nevšiml opuštěné branky. Na úspěšném výsledku už tyto situace nic nezměnily a my si z Hradce odvážíme tři body. Záchrana v lize, která byla před příchodem trenéra Pavla Tobiáše vzývána jako cílová meta, je tak defacto jistá už několik zápasů před koncem ligy. Naopak teď máme blíže k pohárovým příčkám.
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School