FK PŘÍBRAM
20.05.2015
Česká liga dorostu U 17 A, 24. kolo
3:0
Příbram vs. Pardubice
Branky: 32´ Rataj, 67´ Jančura, 74´ Ric
Příbram: Jedlička - Pohořálek, Melichar, Maršík, Obdržal - Straka - Rataj (68´ Skopový), Matoušek (72´Rozsypal), Hlavatý, Jandera (64´ Jančura) - Ric (75´ Štyler)
Pardubice: Šmíd - Šafařík, Jirásek, Jirka, Lněnička, Spěvák, Mužík, Zelinka, Panchártek, Březina, Novák

Návrat k fotbalu se vyplatil

Petr Straka

Po nevydařené předehrávce 25. kola jsme v sobotu 16.5.2015 nastoupili ve 24. kole proti soupeři FK Pardubice, který byl v tabulce těsně za naším týmem. Podstatné pro toto utkání bylo naše odhodlání napravit zkrat z předchozího utkání a napravit si svou pověst fotbalového týmu, který nerad prohrává a zvláště na domácím trávníku.
V našem mužstvu došlo ke změně v postech a po čase se do naší branky vrátil Martin Jedlička. Přestože soupeř byl velmi fyzicky vyspělý, naši hráči se do něj „zakousli“ od prvních minut. Výborně jsme soupeře napadali, vyhrávali souboje a ihned zakládali rychlé křídelní akce, nebo střídali s kombinační hrou středem hřiště. Jak potěšující změna! A šance na sebe nenechali dlouho čekat … V 6. minutě jsme měli možnost zahrávat první rohový kop, který zakončuje pohotovou hlavičkou Lukáš Ric, ale mířil těsně vedle. Ve 22. minutě hledá skvělý pas od Michala Pohořálka Rosťu Janderu v pokutovém území soupeře. Rosťa Jandera si cestu k míči sice najde, ale zakončení míří vysoko nad svatyni brankáře hostů. První radost na naší straně přichází ve 35. minutě! To Michal Rataj využívá zaváhání v souhře mezi brankářem a obráncem Pardubického týmu. Míč vypichuje a z ostrého úhlu skóruje! Stav 1:0 zůstává již do konce prvního poločasu. I úvod druhého poločasu jsme začali velmi aktivně. Množství vyhraných soubojů a aktivní napadání z naší strany dělalo soupeři velké problémy především s rozehrávkou. I přesto jsme se v 55. minutě dopustili individuální chybičky, kterou musel náš kapitán, Roman Maršík, hasit až na naší brankové čáře! Odpovědí byla 63. minuta, kdy soupeř nezareagoval na náš rychle rozehraný trestný kop a následná střela od Michala Hlavatého se zastavila až na levé tyči branky Pardubického mužstva! O minutu později opět parádní centr do vápna od Michala Pohořálka našel tentokrát Lukáše Rice, ale ani ten z dobré pozice „zařízení“ netrefuje. V 67. minutě vyhrává jeden z mnoha soubojů Dominik Straka. Následuje chytré přehozením míče, čímž se zbavuje protihráčů a vysílá přesnou přihrávku mezi defenzivní hráče soupeře na již nastartovaného Lukáše Jančuru. Ten nezaváhal a technickou střelou zvyšuje na 2:0! 72. minutě na sebe upozornil Michal Hlavatý, který výbornou střelu z 35 metrů otírá o břevno soupeřovi branky! O dvě minuty později vybojuje míč před vlastním pokutovým územím znovu Dominik Straka, předkládá míč Mírovi Obdržalovi, který perfektním pasem za obranu vybízí k útočné akci Lukáše Rice. Přestože všichni, včetně brankáře hostí, čekali na finální kličku, Lukáš se rozhodl pro střelu bez přípravy, která končí za zády brankáře! Stav 3:0 volal po změně ještě v závěru utkání, kdy Michal Hlavatý využil opět skvělé přihrávky od Míry Obdržala k brejku, ale v souboji jeden na jednoho s hostujícím gólmanem tentokrát neuspěl.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
sobota 27.7.2024
Příprava A-tým, přát.
10:00h
FK PŘÍBRAM
SK Petřín Plzeň
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 07. 2024
???? Anketujeme... co budeme sledovat v telce na olympiádě? #pribram #fotbal #trending #anketa
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Hlavní partneři
Město PříbramJAKONIOsport agency a.s.
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessKovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School