FK PŘÍBRAM
20.05.2015
Česká liga dorostu U 17 A, 24. kolo
3:0
Příbram vs. Pardubice
Branky: 32´ Rataj, 67´ Jančura, 74´ Ric
Příbram: Jedlička - Pohořálek, Melichar, Maršík, Obdržal - Straka - Rataj (68´ Skopový), Matoušek (72´Rozsypal), Hlavatý, Jandera (64´ Jančura) - Ric (75´ Štyler)
Pardubice: Šmíd - Šafařík, Jirásek, Jirka, Lněnička, Spěvák, Mužík, Zelinka, Panchártek, Březina, Novák

Návrat k fotbalu se vyplatil

Petr Straka

Po nevydařené předehrávce 25. kola jsme v sobotu 16.5.2015 nastoupili ve 24. kole proti soupeři FK Pardubice, který byl v tabulce těsně za naším týmem. Podstatné pro toto utkání bylo naše odhodlání napravit zkrat z předchozího utkání a napravit si svou pověst fotbalového týmu, který nerad prohrává a zvláště na domácím trávníku.
V našem mužstvu došlo ke změně v postech a po čase se do naší branky vrátil Martin Jedlička. Přestože soupeř byl velmi fyzicky vyspělý, naši hráči se do něj „zakousli“ od prvních minut. Výborně jsme soupeře napadali, vyhrávali souboje a ihned zakládali rychlé křídelní akce, nebo střídali s kombinační hrou středem hřiště. Jak potěšující změna! A šance na sebe nenechali dlouho čekat … V 6. minutě jsme měli možnost zahrávat první rohový kop, který zakončuje pohotovou hlavičkou Lukáš Ric, ale mířil těsně vedle. Ve 22. minutě hledá skvělý pas od Michala Pohořálka Rosťu Janderu v pokutovém území soupeře. Rosťa Jandera si cestu k míči sice najde, ale zakončení míří vysoko nad svatyni brankáře hostů. První radost na naší straně přichází ve 35. minutě! To Michal Rataj využívá zaváhání v souhře mezi brankářem a obráncem Pardubického týmu. Míč vypichuje a z ostrého úhlu skóruje! Stav 1:0 zůstává již do konce prvního poločasu. I úvod druhého poločasu jsme začali velmi aktivně. Množství vyhraných soubojů a aktivní napadání z naší strany dělalo soupeři velké problémy především s rozehrávkou. I přesto jsme se v 55. minutě dopustili individuální chybičky, kterou musel náš kapitán, Roman Maršík, hasit až na naší brankové čáře! Odpovědí byla 63. minuta, kdy soupeř nezareagoval na náš rychle rozehraný trestný kop a následná střela od Michala Hlavatého se zastavila až na levé tyči branky Pardubického mužstva! O minutu později opět parádní centr do vápna od Michala Pohořálka našel tentokrát Lukáše Rice, ale ani ten z dobré pozice „zařízení“ netrefuje. V 67. minutě vyhrává jeden z mnoha soubojů Dominik Straka. Následuje chytré přehozením míče, čímž se zbavuje protihráčů a vysílá přesnou přihrávku mezi defenzivní hráče soupeře na již nastartovaného Lukáše Jančuru. Ten nezaváhal a technickou střelou zvyšuje na 2:0! 72. minutě na sebe upozornil Michal Hlavatý, který výbornou střelu z 35 metrů otírá o břevno soupeřovi branky! O dvě minuty později vybojuje míč před vlastním pokutovým územím znovu Dominik Straka, předkládá míč Mírovi Obdržalovi, který perfektním pasem za obranu vybízí k útočné akci Lukáše Rice. Přestože všichni, včetně brankáře hostí, čekali na finální kličku, Lukáš se rozhodl pro střelu bez přípravy, která končí za zády brankáře! Stav 3:0 volal po změně ještě v závěru utkání, kdy Michal Hlavatý využil opět skvělé přihrávky od Míry Obdržala k brejku, ale v souboji jeden na jednoho s hostujícím gólmanem tentokrát neuspěl.
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School