FK PŘÍBRAM
04.06.2015
Česká liga dorostu U 17 A, 26. kolo
1:2
Příbram vs. Bohemians
Branky: 48´ Hlavatý p.
Příbram: Jedlička - Pohořálek, Malichar, Maršík, Obdržal (59. Jančura) - Straka - Matoušek, Ric, Hlavatý, Jandera (64. Rozsypal) - Rataj (64. Skopový)
Bohemians: Procházka - Panýrek, Nátr, Fric, Buneš, Krištof, Zbur, Hašek, Chaluš, Václavík, Junek

Neproměňování šancí rozhodlo o výsledku

Petr Straka

V posledním domácím utkání naší soutěže Česká liga dorostu kategorie U17, skupina A v sezóně 2014/2015 jsme přivítali tým Bohemians Praha 1905. Za slunečného počasí jsme chtěli potvrdit pověst mužstva, které domácí body nerado nerozdává.
Po úvodním seznamování jsme soupeře zatlačili na jeho polovinu a začal festival našich šancí! V 7. minutě se Rosťa Jandera snaží stříleným centrem do pokutového území hostů najít Honzu Matouška, ale jeho skluz o centimetry netrefuje míč ve vyložené šanci. O minutu později si na skvělou přihrávku mezi obranu hostujícího týmu naběhl Dominik Straka, ale v souboji s brankářem neuspěl. Ve 12. minutě velmi aktivní Rosťa Jandera vybojoval míč a v dobré pozici se rozhodl pro variantu střely před přihrávkou na lépe postavené spoluhráče, ale míč jde těsně vedle. V 17. minutě výborným presingem vybojuje Michal Rataj míč před brankářem Bohemians Praha 1905 a z úhlu hledá lépe postaveného spoluhráče, kterým byl znovu Rosťa Jandera. Jeho následná střela z 35 metrů je zastavena obráncem až na brankové čáře! Prvním zákrok našeho gólmana Martina jedličky přichází až ve 29. minutě. O to více mrzí ojedinělá akce hostí, kdy si špatně pohlídá naše obrana náběh hostujícího hráče do našeho pokutového území a ten otevírá skóre. Do kabin odcházíme za nepříznivého stavu 0:1. Do druhého poločasu nastupujeme s odhodláním rychle vstřelit zaslouženou branku. Ve 46. minutě perfektní centr od Michala Hlavatého nachází v pokutovém území Rosťu Janderu, který se zbavuje brankáře, ale ve finále přichází obranný zákrok obránce Bohemians, který řeší tuto situaci v náš neprospěch. Ve 48. minutě to zkouší povedenou střelou Michal Pohořálek, ale spoluhráči nestojí v postavení, které by hostujícímu brankáři ztížilo jeho zákrok. Při pokračování této akce dojde k nešťastné ruce obránce hostí v pokutovém území. Míč si tentokrát bere Michal Hlavatý a proměňuje! Je vyrovnáno 1:1, ale náš tým cítí, že má na vítězství. V 57. minutě se znovu pouštíme do hezké útočné akce, kterou zastavuje až tělo bránícího protihráče v pokutovém území. Soupeř přebírá odražený balón a rychlý protiútok končí až překonáním našeho brankáře. Prohráváme 1:2. I přes následnou sérii střídání máme více ze hry, ale soupeř pozorně brání. V 63. minutě zahrává Dominik Straka trestný kop parádním centrem, který stačilo jen dorazit, ale skvělý zákrok gólmana Bohemians posílá tento míč mimo své „zařízení. V závěru volalo nedovolené zastavení Michala Hlavatého v pokutovém území po jasné penaltě, ale hlavní rozhodčí k údivu všech měl jiný názor a tak se znovu potvrdilo, že bez branek se nedá vyhrát ani zápas, kde jsme měli jednoznačnou herní převahu.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
pátek 3.5.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 26. kolo
17:00h
FK PŘÍBRAM
FC Zbrojovka Brno
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 04. 2024
Felix Čejka: Máme plán, který chceme do zápasu přenést
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School