FK PŘÍBRAM
05.12.2015
FORTUNA:LIGA, 16. kolo
3:0
Příbram vs. Olomouc
Online
Branky: 56. Hnaníček, 67. Barák, 84. Bednář
Žluté karty: Sus, Hnaníček - Radaković, Buchta
Rozhodčí: Julínek – Moláček, Hájek
Diváci: 1812
Příbram: Hruška - Sus, Chaluš, Zápotočný, Divíšek - Pilík, Tregler, Barák, Hnaníček (90. Januška), Suchan (79. Mareš) - Bednář (90. Kilián)
Olomouc: Buchta – Hubník, Rajnoch (72. Vašíček), Radaković, Vepřek – Moulis (60. Falta), Houska, Šindelář, Plšek (67. Ševčík), Navrátil – Malec

Rozhodnutí přišlo po přestávce

Jan Vostrý

Příbrami se povedlo ukončit sérii nepovedených utkání a díky třem brankám z druhého poločasu dala hostům z Olomouce nefalšovanou mikulášskou nadílku.
Trenér Pavel Tobiáš se rozhodl poslat do základní sestavy Matěje Chaluše, který debutoval v minulém ligovém utkání se Slavií, jako náhradníka za vykartovaného Dosoudila. Příbram šla do zápasu s vědomím, že je po dvou porážkách třeba zabrat na plný počet bodů. Náš tým si dokázal kombinacemi vybojovat několik rohových kopů po zablokovaných centrech, ovšem vcelku dlouho se čekalo na opravdovou gólovou šanci. Tou nebyla přímá střela Suchana, ale rychlý kontr Bednáře už ano. Proti němu stačil brankář Buchta vyběhnout, odražený míč mohl do opuštěné branky poslat Pilík, ale musel míč poslat vzduchem přes chumel bránících hráčů. To se mu nepovedlo zrovna nejpřesněji a Sigma se tak ubránila. Nevyšla ani rychlá akce Suchana s Barákem, když finální nahrávku zastavili obránci hostů. Když na konci poločasu vyslal jedovatou střelu Tomáš Pilík, musel brankář Buchta sáhnout pro kvalitní zákrok. I tak se po první půli dalo říci, že jsme se spíš trápili a lehkost potřebná pro moment překvapení chyběla. Na kraji druhé půle jsme pustili do šance obrovitého útočníka Malce, před kterým zasahoval Hruška. V 56. minutě jsme se konečně dočkali. Nebezpečný centr v šestnáctce zmátl obranu Hanáků a v závaru si nejlíp počínal Josef Hnaníček, který propálil všechny hráče před sebou - 1:0. Najednou byl náš tým jak vyměněný. Rychlé kombinace a narážečky začaly zdobit naši hru na křídlech a Olomouc byla v problémech. Když v 67. minutě udělal hrubku Rajnoch a pustil do šance Bednáře, většina diváků už viděla gól. Kanonýr obešel i gólmana, jenže v brance už zaskakoval dobíhající obránce a ani dva pokusy nevedly k brance. Naštěstí na třetí dorážku byl blízko Antonín Barák a ten už síť dokázal rozvlnit - 2:0. V 83. minutě mohli Bednář s Pilíkem překonat Sigmu třetí brankou, jenže efektní kombinace skončila smolně nepovedenou nahrávkou. Nakonec se příbramský útočník čekající na branku desátý zápas dočkal z nenápadné akce. Barákův centr poslal pod břevno Buchtovy branky - 3:0. V závěru se dočkal ligového debutu na jednu ligovou minutu další z talentů příbramské akademie David Kilián.
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School