FK PŘÍBRAM
20.02.2016
FORTUNA:LIGA, 18. kolo
0:1
Příbram vs. Slovácko
Online
Branky: 90. Došek
Žluté karty: Koné, Kerbr
Rozhodčí: Kocourek - Kříž, Hrabovský
Diváci: 1827
Příbram: Hruška - Sus, Chaluš, Tregler, Mudra - Hnaníček, Krameš - Pilík, Rezek (58. Suchan), Štípek (73. Šabala) - Bednář.
Slovácko: Heča - Reinberk, Košút, Hofmann (85. Šumulikoski), Chýla - Havlík, Rada - Biolek (80. Civič), Koné (90. Daníček), Kerbr - Došek.

Slovácko šokovalo brankou v poslední minutě

Zdeněk Brož

Ani trvalá převaha, ani třikrát zvonící branková kontrukce nepomohla našemu týmu k výhře nad 1. FC Slováckem. V poslední minutě se totiž trefil kanonýr Došek a zajistil hostům nečekanou výhru 0:1.
Za nevlídného počasí naskočil náš tým aktivně do zápasu a už v 6. minutě domácí diváci viděli, jak Tomáš Pilík střelou z hranice vápna orazítkoval pravou tyč branky Slovácka. Na opačné straně zahrozil Koné, ovšem to bylo na dlouhou dobu od hostů vše. Ve 14. minutě centroval netradičně Roman Bednář a zakončující David Štípek střílel těsně vedle branky. Příbramský hrotový útočník se dostal sám k zakončení, když se rychle vyhnul obránci, jenže z úhlu měl složitou roli jak prostřelit brankáře Slovácka. Blíž ke gólu byl, když dostal od Pilíka přesný centr, jenže i tak letěl míč půl metru od tyčky. Diváci museli být s předváděnou hrou spokojeni, zejména když Hnaníček ve 35. minutě další střelou z dálky trefil už podruhé v utkání tyč. Při hostech stálo štěstí i na začátku druhého poločasu. Běžela 47. minuta a Roman Bednář krkolomně zasáhl míč ve vápně a balón přeskočil brankáře na břevno - branková konstrukce se tak třásla už potřetí v zápase. A byl při chuti i o pár minut později, kdy z dálky pálil prudký projektil a brankář Heča jej vyrazil na roh. Od 60. minuty začali hrát aktivněji i hosté, nebezpečný byl veterán Došek, který v 68. minutě pořádně protáhnul Hrušku křížnou střelou. I v závěru měl příbramský tým velké šance. Bednář zakončil rychlý kontr střelou znovu těsně vedle. Po brance volal i přímý kop z 18 metrů. Pilíkův pokus však byl opatrný a brankář si na střelu přes zeď počíhal. V čase, kdy už diváci čekali, že bezbranková remíza je realitou, zahrávali hosté ojedinělý rohový kop. Po něm se v závaru v pokutovém území prosadil právě Došek a zajistil tak Slovácku nečekanou výhru.
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School