FK PŘÍBRAM
30.04.2016
FORTUNA:LIGA, 27. kolo
2:2
Příbram vs. Dukla Praha
Online
Branky: 67. Pilík (pen.), 87. vl. Hanousek - 33. Mareš, 54. Nestor
Žluté karty: Tregler, Krameš, Laňka - Štětina
Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Arnošt
Diváci: 2016
Příbram: Hruška - Mudra (57. Pilík), Zápotočný, Tregler, Divíšek - Štípek, Chaluš, Suchan (72. Laňka), Krameš, Rezek - Šabala (83. Brandner)
Dukla Praha: Rada - Čajič, Štetina, Gorkšs, Preisler - Hanousek, Považanec, Daniel Tetour (90. Bezpalec) - Berger, Mareš (76. Beauguel), Néstor

Dvougólové manko jsme stáhli na remízu

Zdeněk Brož

Když vedla Dukla už o dvě branky, málokdo věřil v body. Naštěstí se podařilo alespoň vyrovnat díky Pilíkově proměněné penaltě a po akci kdy si Brandnerovu střelu srazil Hanousek do sítě.
Hned tři důležití hráči chyběli v základní sestavě před výkopem zápasu s Duklou Praha. Romana Bednáře nepustily do zápasu bolavá záda, Josef Hnaníček dostal trest za žluté karty a Tomáš Pilík čekal na šanci mezi náhradníky. Dukla byla v celém první poločasu aktivnější. Převahu mohl stvrdit z přímého kopu Berger, naštěstí trefil jen tyč Hruškovy branky. Jenže ani toto varování příbramským hráčům nestačila. Ve 33. minutě předvedl povedený slalom v pokutovém území Mareš a nakonec uklidil míč do prázdné branky - 0:1. Teprve poté přišla první větší šance domácí Příbrami. Jan Rezek narazil Valerijsi Šabalovi, který z deseti metrů pálil těsně nad branku Rady. Do šaten se tak šlo za stavu, který byl výhodnější pro Duklu Praha. Po změně stran museli Příbramáci přidat, jenže přišel za neproměňování šancí. V 54. minutě Jan Mudra totiž prošel ve vápně před Radu, přihrával napříč vápnem na druhou tyč, kdy byl schovaný Rezek. Z obrovské šance Příbrami byl najednou brejk hostů, který Berger zakončil přesnou nahrávkou Nestorovi. Ten poslal Duklu do dvougólového vedení! Trenér Tobiáš poslal do hry Tomáše Pilíka a výrazně změnil rozestavení hráčů. Zápotočný šel pod hrot útoku, Tregler naopak zpátky na stopera a Chaluš na pravé křídlo. Když v 67. minutě fauloval Rezka hostující hráč ve vápně, dostal Pilík šanci kopat penaltu, kterou nepohrdl - 1:2! Od tohoto momentu bylo najednou na hřišti příbramských hráčů plno. Příbram vytvořila několik závarů před hostující brankou, jenže ne a ne protlačit míč do sítě. V 81. minutě to demonstroval spálenou šancí Jan Rezek, kterému Rada kdovíjak sebral gól na brankové čáře. Nakonec se na náš tým po dlouhých týdnech smůly usmálo i štěstí. Rezek s Brandnerem si vyměnili míč v pokutovém území, druhý jmenovaný napálil míč před branku, kde si Hanousek srazil balón za Radova záda do sítě - 2:2! Víc už náš celek v zápasu nestihl, takže u Litavky zůstal jen bod za remízu.
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School