FK PŘÍBRAM
04.11.2015
UEFA Youth League, 3. kolo
2:0
Příbram vs. Viitorul
Online
Branky: 33. Šrain, 72. Hlavatý
Žluté karty: Januška, Holý, Květ, Makoš - Tranca
Červené karty: Coman
Rozhodčí: Peljto - Beljo, Mačič
Diváci: 787
Příbram: Jedlička - Růžek, Holý, Chaluš, Bouček - Laňka (90. Rataj), Januška, Květ, Hlavatý, Šrain (78. Červeňák) - Ayong (85. Makoš)
Viitorul: Tordai - Panait (46. Grecu), Nedelcu, Căpu?ă, Dumitrescu, Coman, Cicâldău (72. Ene), Ciobanu, Trancă, Iacob, Marin.

Štastná a cenná výhra nad Hagiho Viitorulem

Zdeněk Brož

Ani osobní dohled slavného rumunského fotbalisty Gheorghe Hagiho nepomohl týmu FC Viitorul "U19". Příbramští mladíci po nesmírně taktickém výkonu porazili rumunského soupeře 2:0 brankami Šraina a Hlavatého.
Bylo by těžké odhadovat, jak by utkání dopadlo, kdyby v první šanci zápasu ve 2. minutě uspěl Ciobanu před brankářem Jedličkou. Příbramští mladíci po počáteční panice zjistili, "co je soupeř zač" a převzali aktivněji míč pod svou kontrolu. A v 10. minutě mohl zakončovat na deseti metrech Hlavatý, ale míč poslal přímo do rukavic brankáře Viitorulu. Oba týmy předváděly hodně aktivní hru, bylo k vidění hodně pokusů o zakončení na druhou stranu, hráči ukazovali takové výkony, za jaké by se nemuseli stydět mezi dospělými A-týmy. Po jedné ze standardek zakončoval zblízka Růžek, ale gólman si na míč počíhal. Na druhé straně se vytáhnul Jedlička, když přímý kop Ciobanua vytěsnil na roh. Nakonec se podařilo využít rychlý brejk. Ayong na pravém křídle prostrčil míč k Šrainovi a ten halfvolejem skóroval křížnou střelou ke vzdálenější tyči. Do kabin jsme tak šli se slibně rozehraným prvním poločasem. Viitorul rozehrál pravé ofenzivní manévry od začátku druhého poločasu, navíc posílil ofenzivní řadu a tak obrana nedostávala vydechnout. Dvojice Cicaldau a Coman spálili hodně šancí. V některých momentech museli za brankáře zaskočit i spoluhráči na brankové čáře, ovšem štěstí při bojovné Příbrami opravdu stálo. O krásný fotbalový moment se mohl postarat Laňka. Akrobatickou střelou těsně minul levý roh brankové konstrukce. V době, kdy tlak Viitorulu vrcholil, jsme totálně zaskočili hosty. V 72. minutě Laňka předvedl vynikající uvolnění ve vápně soupeře, od čáry poslal míč pod sebe neobsazenému Hlavatému a ten zamířil přesně - 2:0. Ikdyž se rumunští fotbalisté dál snažili o zkorigování skóre a zejména břevno střídajícího Eneho bylo pro náš tým zachráněno polibkem štěstěny, tečku zápasu dala nedisciplinovanost Comana. Útočník hostů vystartoval po Laňkovi a sudí, který měl spor přímo před sebou, tasil rovnou červenou kartu. Domácí tým mohl v nastaveném čase ještě přidat jeden gól, kdyby se ve vápně trefila dvojice Januška, Makoš do míče. Skóre 2:0 je z pohledu blížící se odvety velmi slibné, ale v Constantě nás čeká na horké půdě velmi těžký zápas. Druhý zápas se hraje 25. listopadu.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
pátek 29.3.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 20. kolo
18:00h
FK PŘÍBRAM
FC Sellier & Bellot Vlašim
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
28. 03. 2024
Před utkáním s Vlašimí - rozhovory a pozvánka na zápas
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School