FK PŘÍBRAM
21.03.2016
Česká liga dorostu U 16 A, 15. kolo
3:0
Příbram B vs. Slavia
Branky: 30´ + 65´ Čížek, 71´ Belej
Rozhodčí: Duda - Burian, Jarolímek
Diváci: 40
Příbram B: Melichar - Volf, Puchmertl, Šíma, Benda (78.Mezera) - Nezník (63.Böhm), Vlček, Jílek - Čížek (68.Ptáček), Belej, Janota (72.Sirotek)
Slavia: Jaroš - Krupička, Drozda, Mach, Škarda (41.Nový), Pek (51.Michovský), Hrubý (41.Janoušek), Ielitro (68.Hrubý), Macháček, Azilinon, Bednář.

Jaro jsme zahájili vítězně

Ervín Reichenauer

Soustředěný výkon znamenal vítězný vstup do jarní části ligové soutěže mladšího dorostu. Hrál se oboustranně dobrý fotbal, ovšem s kvalitnější gólovou koncovkou na kopačkách našich hráčů.
V sedmé minutě se dostává Belej do zakončení po kombinaci Jílka s Janotou, ovšem jeho střela je zblokována. To bylo na dlouhou dobu jediné ohrožení branky soupeře. Oba týmy hráli koncentrovaně v defenzivě a střeleckých pozic se na obou stranách moc neurodilo. Za zmínku stojí 17. minuta a střelecký pokus Bendy z 20 m, 24. minuta a únik Čížka po pravé straně, bohužel po dobrém obhození obránce mu uniká míč do zámezí. O dvě minuty později řeší podobnou situace ze strany pražských hráčů na hranici vápna Volf za cenu faulu, následný přímý kop odvrací hlavou Puchmertl. Uběhly další dvě minuty a soupeř se dostává za naší vysunutou obranu, ovšem Melichar řeší včasným vyběhnutím. Dočkáváme se ve třicáté minutě. Jílek z půlky hřiště nachází krásným křižným pasem na pravém křídle rozběhnutého Čížka, ten ukázkově prvním dotykem zakončuje nevídanou střelou a překvapuje Jaroše v brance Slávie. Do konce poločasu ještě ohrožujeme soupeře Puchmertlovou hlavičkou po rohu Beleje, bohužel jeho pokus letí nad. Soupeř rychle rozehrává, dostává se do útoku, při kterém dochází k nedorozumění Melichara s Puchmertlem na hranici šestnáctky. Nakonec odkopem Šímy řešíme tuto situaci a do kabin odcházíme s nejtěsnějším vedením 1:0. Do druhého poločasu sáhnul soupeř k dvojnásobnému střídání a evidentně ožil ve svém ofenzivním snažení. V úvodní čtvrthodince jsme bohužel prohráli i několik osobních soubojů a kromě hlavičky Puchmertla po centru Beleje, která skončila vedle, jsme svatyni hostů neohrozili. Soupeř těchto patnácti minut využil pouze ke dvěma slabým střelám z dvaceti metrů, které Melichar hravě zneškodnil. V 56. minutě získává na levé straně míč Belej, zatahuje k brankové čáře a přesnou přihrávkou nachází na penaltě Nezníka. Bohužel jeho střelu zblokovala obrana Slávie na rohový kop. A tak jsme museli čekat do 65. minuty. Jílek nachází na hranici šestnáctky Beleje, ten se prosmýkne mezi obranou soupeře a v pokusu jít sám na branku je faulován. Míč si bere Čížek a nařízenou penaltu s přehledem do pravého dolního rohu proměňuje. Skóre utkání jsme uzavřeli v 70. minutě po nejhezčí akci zápasu. Střídající Böhm získává odražený balón na naší polovině, posouvá na pravou stranu čerstvému Ptáčkovi, ten se kličkou uvolňuje a dává středem na Beleje. Ten jemnou patičkou posouvá na Janotu, který vniká do šestnáctky, těsně před gólmanem posouvá na volného Beleje, který zakončuje do prázdné branky. Zasloužené vítězství jsme si již v klidu pohlídali a soupeře k ničemu vážnějšímu nepustili.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
pátek 29.3.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 20. kolo
18:00h
FK PŘÍBRAM
FC Sellier & Bellot Vlašim
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
28. 03. 2024
Před utkáním s Vlašimí - rozhovory a pozvánka na zápas
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School