FK PŘÍBRAM
19.04.2006
FORTUNA:LIGA, 22. kolo
2:2
Příbram vs. Ostrava
Branky: 19. Pleško, 26. Divecký - 13. Lukeš, 67. Bystroň
Žluté karty: Divecký, Penner
Rozhodčí: Damková - Zlámal, Hojsík
Diváci: 2640
Příbram: Pařízek - Buryán, Mácha, Formánek, Penner - Frejlach, Riegel, Otepka, Pleško (43. Čupr) - Divecký (75. Vošahlík), Klesa (90. Pilík)
Ostrava: Raška - Lesák (57. Rajtoral), Klimpl, Besta, Hoffmann - Metelka (46. Žůrek), Lukeš, Bystroň, Čoupek - Varadi, Střihavka (84. Magera)

S převahou opět bez výhry

Jan Vostrý

V dohrávce 22. kola nedokázala Marila využít územní převahu a pouze remizovala s Baníkem Ostrava 2:2. O naše branky se postarali Pleško s Diveckým.
Snad pod dojmem víkendového zklamání s Boleslaví nezačali domácí hráči svým fanouškům a předvedli mrákotný úvod zápasu. Korunu celé čtvrthodině nasadila velká chyba obrany, která se zcela rozestoupila před Lukešem, který prošel sám až před Pařízka a vstřelil první branku zápasu. Na vyrovnávací branku se nečekalo dlouho. Buryán vyslal dlouhý pas na Pleška, který ještě těsně před vybíhajícím Raškou stačil poslat míč přes brankáře do sítě. 1:1. Hektický úvod musel příbramské diváky bavit i nadále, protože útoky se valily dál na bránu hostů. Ve 26.minutě opět doplatil Raška na lobovaný míč, který poslal Klesa před branku, odkud neměl Divecký problém vstřelit gól. 2:1. První poločas se dohrával za stálé převahy Marily bez vyložených šancí a hosté žádnou výraznější odpověď na dvě zlomové branky. I po změně stran se zdála být výraznější hra fotbalistů ve žlutém. Nejpohlednějším momentem byla 56.minuta, kdy Divecký vyslal nečekanou ránu na branku Rašky a střela orazítkovala břevno. Trest za nevyužité šance přišel brzo. Po standardní situaci a závaru ve vápně se z otočky přízemní střelou trefil za Pařízkova záda Bystroň. 2:2 Oba týmy mohly v poslední dvacetiminutovce strhnout vedení na svoji stranu. Riegelův pokus byl tečován na rohový kop, na opačné straně ostravský brejk zakončoval Varadi vysoko nad branku. Příbram vytěžila z finálního tlaku jen povedenou střelu Buryána, kterou si brankář Ostravy Raška pohlídal a vytěsnil na roh. Trenér Tobiáš zhodnotil zápas: "Začali jsme špatně, hosté nastoupili ofenzivněji než při posledním zápase v Blšanech, o gól jsme si koledovali a také jej dostali. Po té se hra výrazně zlepšila. Vyrovnávací gól jsme dostali ze standardky, kde měl být střílející hráč osobně bráněn. Třicet bodů k záchraně asi stačit nebude, ale je ještě pět kol do konce. Budeme muset vyhrát v Liberci."
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School