FK PŘÍBRAM
09.04.2006
FORTUNA:LIGA, 24. kolo
2:0
Příbram vs. Plzeň
Branky: 7. Otepka, 62. Frejlach
Žluté karty: Otepka, Mácha - Vágner, P. Knakal
Rozhodčí: Racek - Filípek, Pospíšil
Diváci: 2461
Příbram: Pařízek - Mácha, Formánek, Navrátil, Pleško - Frejlach (88. Čupr), Otepka, Riegel, Klesa (90. Vošahlík) - Divecký, Buryán (90. Hašek)
Plzeň: Ticháček - Procházka, P. Knakal, Zakopal, Smola - Fillo, Vlček (46. Bednář), Pilař, Šíma (68. Kousal)- Barteska, Vágner (76. Šiml)

Konečně tříbodový zápas

Jan Vostrý

Ve třetím utkání na domácím trávníku se Příbram konečně dočkala vítězství, když porazila nováčka z Plzně 2:0. O naše branky se postarali Otepka s Frejlachem. Velkou zásluhu na 3 bodech má i brankář Pařízek, který ve druhém poločase zneškodnil Barteskovu penaltu.
Pro příbramské diváky málo vídaný gólový zážitek hned z kraje utkáni připravili svěřenci trenéra Tobiáše proti sousedovi v tabulce i konkurentovi v soubojích o sestup. V 7.minutě Buryán, hrající na začátku zápasu na hrotu útoku, zatáhl míč až na úroveň brankové čáry, vylákal gólmana Ticháčka a pak přihrávkou na Riegla a následným usměrněním střely Otepkou padla úvodní branka zápasu. 1:0 Jenže ani úvodní gól mnoho klidu na kopačky domácích hráčů nepřinesl a tak postupně se osmělující Plzenští se dostávali do slibných příležitostí, které před koncem prvního poločasu měly opravdu gólový přívlastek. Nejprve rohový kop z kopačky Šímy skončil až na vzdálené tyči a v další akci se poprvé a nikoli naposledy v zápase zaskvěl Pařízek, když Pilařovu střelu vytáhl nad břevno. Ve druhém poločase musela Plzeň víc otevřít hru a naštěstí pro Marilu jedno z volných okýnek bylo potrestáno. Běžela 62.minuta, když aktivní Klesa utekl po pravé straně a jeho centr poslal do sítě hlavou Frejlach a uklidnil Příbram dvougólovým vedením. 2:0. Domácí hráči pak i nadále málo využívali volného prostoru na soupeřově polovině a soustředili se na obrannou hru. Nebýt však skvělého Pařízka, mohlo být i dvoubrankové vedení ohroženo. Exkluzivní zákroky předvedl znovu proti Pilařovi a také Kousalovi. Korunu svému výkonu nasadil v 86.minutě, když rozhodčí Racek odpískal pokutový kop za faul Máchy na Bednáře. To vychytal svého bývalého spoluhráče Bartesku a udržel tak poprvé na jaře čisté konto a významnou měrou se zasloužil o tři body pro tým od Litavky. Trenér Tobiáš na tiskové konferenci po zápase řekl: "Ikdyž jsme dal brzo gól, neměli jsme v první půli víc ze hry. Teprve až ve druhém půli se to změnilo, hráči bojovali o každý míč." K výkonu Pařízka dodal: "Olda potřeboval nutně pro sebe vychytat nulu. A za to co pro fotbal dělá, pro přístup v tréninku, i jak bojuje, si tu nulu zasloužil."
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School