FK PŘÍBRAM
07.03.2017
Juniorská liga, 19. kolo
4:1
Příbram vs. Liberec
Online
Branky: 6. 55. Pilík P., 24. Januška,26. Trapp - 43. Barac
Rozhodčí: Rejžek, Kotalík, Urban
Diváci: 100
Příbram: Kočí-Holý,Kvída,Trapp,Břížďala-Květ(60.Pecháček)-Makoš,Pilík P.(90.Pazderník),Januška,Mareš-Macek(76.Šrain

Juniorka po dobrém výkonu s přehledem přehrála Liberec

Jaroslav Mašek

Naši junioři, kteří byli posíleni o několik hráčů z A-mužstva, slaví první vítězství v jarním pokračování Juniorské ligy. Na domácí půdě sestřelili Slovan Liberec 4:1.
Utkání jsme začali velmi aktivně, od úvodních minut jsme byli aktivnější a hned po pěti minutách se dostali do vedení. Odkop z vápna zachytil hlavou jeden z našich hráčů, přihrál do šestnáctky Milanu Mackovi, ten sklepl míč pro Pavla Pilíka, jenž se do něj opřel z velké dálky a parádní střelou vymetl šibenici liberecké branky 1:0. Hosté mohli odpovědět z přímého kopu, který si vzal na starost Da Silva, ale jeho rána přes zeď skončila jen v rukavicích gólmana Kočího. Naši kluci následně udeřili i ze své druhé šance. Na jednoduchý centr z levé strany si zaběhl mezi stopery Slovanu volný Jiří Januška a hlavou lehce lízl míč, který nasměroval přesně k levé tyči 2:0. Netrvalo ani tři minuty a přidali jsme také třetí trefu. Po faulu na pravé straně rozehrával Pavel Pilík standardní situaci, na dlouhý centr směřující na zadní tyč si naběhl Petr Trapp a v pádu hlavou trefil míč mimo dosah brankáře hostů Koláře 3:0 Naši hráči v první půli dominovali a nepouštěli hosty do mnoha šancí, přesto se však nakonec Liberečtí radovali ze snížení. Dvě minuty před koncem poločasu pronikl jeden z hostů po levé straně až na okraj vápna, odkud velmi prudce odcentroval na zadní, kam si naběhl Jakub Barac a z blízkosti rozvlnil síť 3:1. Na konci půle měl ten stejný hráč možnost znovu snížit, ale jeho prudká rána z hranice vápna zamířila kolem obrany domácích těsně nad břevno. Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté. Barac dostal po kolmici od spoluhráče za obranu další možnost snížit, nicméně Kočí proti jeho ráně z úhlu po zemi vytáhl povedený zákrok a míč ukryl v rukavicích. Co se nepovedlo na jedné straně, vyšlo na té druhé. Po necelé hodině hry zatáhl míč dopředu Holý, který ještě na hranici vápna posunul míč Pavlu Pilíkovi a ten prudkou skákavou střelou nasměroval balón k pravé tyči 4:1 Za dalších deset minut musel brankář Liberce znovu zasahovat, ale po rohovém kopu si se střelou z malého vápna dokázal poradit. Tři minuty nato zahrávali naši volný přímý kop, při němž mohl Pavel Pilík završit hattrick, svou ránu krásně zatočil přes zeď, ale jeho radost z gólu překazilo břevno a neujala se ani Trappova následná dorážka. Závěr už jsme si pohlídali, vytvořili si ještě pár šancí, ale hlavně nepustili Liberec do závěrečného tlaku. Nakonec jsme zaslouženě zvítězili 4:1. Hodnocení trenéra Jaroslava Maška: Po dvou jarních porážkách jsme v domácím prostředí chtěli naplno bodovat, což se nám také povedlo. Kluci k tomuto utkání přistoupili velmi odhodlaně s velkým úsilím uspět. Zápas se musel líbit i divákům, hrál se ve vysokém tempu a k vidění bylo i dost brankových příležitostí. V tomto zápase jsme byli lepším týmem a soupeře předčili fotbalovostí, vetší agresivitou a hlavně produktivitou. Byl bych rád, kdybychom na toto utkání navázali i v následujících kolech.
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School