FK PŘÍBRAM
22.03.2017
Juniorská liga, 21. kolo
3:0
Příbram vs. Teplice
Branky: 24. Polák, 42. Ayong, 78. Pilík P. (p)
Žluté karty: Kvída - Kodeš
Rozhodčí: Černý - Melichar, Vodrážka
Diváci: 100
Příbram: Boháč - Krameš, Holý, Kvída, Břížďala - Mareš - Polák (75. Ric), Januška, Pilík P., Pecháček (85. Jandera) - Ayong (88. Macek)

Naši junioři na domácím hřišti zdolali Teplice

Jaroslav Mašek

Po domácí výhře nad Libercem jsme si tentokrát poradili s dalším severočeským celkem. O vítězství nad Teplicemi, naši kluci rozhodli dvěma góly v prvním poločase, navíc v tom druhém jsme ještě přidali třetí a Teplice tak porazili 3:0.
Zápas jsme začali aktivněji. Nejprve po centru Pilíka z rohového kopu zakončoval hlavou Polák, ale na bližší tyči poslal míč jen nad branku. Následně Pilík vypustil povedený centr také ze standardní situace na pravé straně, na nějž si naskočil Ayong, nicméně hlavou prodloužil míč jen na zadní tyč do rukavic hostujícího brankáře Švejdy. Na druhé straně se dostal v ojedinělé šanci Teplic do brejku Martirosyan, který obešel dva naše hráče a prodloužil míč na Hasila, ten však místo střely nahrával a vystavil svého spoluhráče do ofsajdu. Naši se nakonec ze svého tlaku dočkali a dostali se do vedení. Po necelé půlhodině hry si po rohovém kopu na centrovaný míč naběhl Martin Polák a uklidil ho k první tyči 1:0. Hosté se snažili rychle odpovědět, ale žádnou větší šanci si nakonec v prvním poločase nevytvořili. To my jsme zahrozili. Nejprve z hranice vápna Pilík, který svou prudkou ránu poslal nad branku, a Ayong po rychlé kombinaci napříč vápnem zakončoval ve vyložené pozici z první jen vysoko nad. Nakonec jsme se dočkali zvýšení náskoku tři minuty před koncem poločasu. Dlouhé autové vhazování doputovalo ke Karstenu Ayongovi, jenž si počínal velice zkušeně, rychle si zpracoval míč, otočil se s ním kolem obránce a prudkou ranou jej poslal přesně kolem brankáře Švejdy ke vzdálenější tyči 2:0. Druhý poločas jsme začali opět aktivně. První možnost měl Krameš, který utekl po pravé straně a pokusil se překvapit Švejdu přesnou ranou na bližší tyč, ale hostující brankář vytáhl míč mimo branku. Dvacet minut před koncem podržel brankář Švejda svůj celek znovu, když pohotově vytáhl hlavičku Kvídy po rohovém kopu. Jedenáct minut před koncem byl Ayong faulován ve vápně a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Pavel Pilík a prudkou ranou k pravé tyči posunul juniorku do tříbrankového náskoku a definitivně rozhodl o osudu utkání. Hodnocení trenéra Jaroslava Maška: Je z cela jasně vidět, že domácí prostředí nám svědčí. Tentokrát jsme jednoznačně přehráli soupeře z první poloviny tabulky a je jen škoda , že skóre nebylo ještě vyšší. My, ale na tyto domácí zápasy musíme hlavně navázat ve venkovním prostředí, kde nás provází řada individuálních chyb a už konečně přivézt nějaké body. Třeba už teď o víkendu z Karviné.
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School