FK PŘÍBRAM
23.08.2017
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 5. kolo
3:1
Příbram vs. Varnsdorf
Online
Branky: 51. Ayong, 67. Matoušek, 89. Matoušek – 48. Chlumecký
Žluté karty: Květ, Grajciar - Bílek, Kozma, Da Silva, Chlumecký
Rozhodčí: Matějček – Kříž, Melichar
Diváci: 1218
Příbram: Boháč – Holý, Kodr, Zápotočný (15. Tregler), Skácel – Kilián, Květ (74. Kvída), Matoušek, Danoski, Grajciar – Jandera (31. Ayong)
Varnsdorf: Porcal – Chlumecký, Bílek, Král (71. Beránek), Zbrožek – Kocourek (60. Barac), D. Breda (82. Švantner), Bláha, Durdević – Kozma, W. Da Silva

První domácí výhru podtrhly dvě branky Matouška

Zdeněk Brož

Příbram na domácím trávníku otočila nepříznivý vývoj utkání s Varnsdorfem a po dvou brankách Jana Matouška a jedné Karstena Ayonga potvrdila předchozí výhru z venku.
Náš tým nastoupil s chutí potvrdit tříbodový zisk z Tábora. V základní sestavě se po delší době objevil Roman Květ na postu defenzivního záložníka. Po několika slibných náznacích, kdy zejména centr Jana Matouška volal po gólu, jenže ani Peter Grajciar ani Zoran Danoski nedokázali trefit prudký míč. Komplikace pro trenérský tým byla hned dvě zranění postupně odstoupil jak Tomáš Zápotočný, tak Rostislav Jandera. A na hřišti bylo také nebezpečno, když velkou šanci zahodil Kocourek. Gólová byla také šance Bílka, když pálil zblízak nad branku. Závěr poločasu mohl vylepšit Zoran Danoski, jenže po několika kličkách v šestnáctce soupeře netrefil ani branku ani nabíhající spoluhráče. Ve druhé půli stačila chvilka nepozornosti při rohovém kopu a nehlídaný Chlumecký stačil dostat míč za Boháčova záda - 0:1. Příbramský tým se nevzdal, ale naopak předvedl nejzajímavější část zápasu. Nejprve se ještě držel za hlavu David Kilián, když z hranice pokutového území napálil míč do břevna. Hned z dalšího útoku v 51. minutě si totiž krásně za obranu naběhl Karsten Ayong a tváří v tvář brankáři hostujícího týmu nezaváhal a propálil míč do sítě - 1:1. Neuběhlo ani dalších šest minut a viděli jsme u Litavky opět velkou gólovou šanci. Jan Matoušek už byl sám před brankářem, ale nepovedlo se mu podobně jako Ayongovi uspět. A to ještě mohl z dorážky skórovat Roman Květ, jenže jemu radost zkazil brankář Porcal, když přízemní střelu vytáhnul na tyč. Zmíněná dvojice si vše vynahradila v 67. minutě. Květ narýsoval pas pro Matouška, ten prchnul obráncům, obešel brankáře a střelou do prázdné branky otočil skóre duelu - 2:1. Na úspěšném výsledku měl velkou zásluhu i náš brankář Marek Boháč, když neskutečným zákrokem vychytal Bredu. Nervózní závěr utkání jsme nakonec utnuli minutu před koncem základní hrací doby, když nachytal obranu hostů opět Jan Matoušek a po Holého přihrávce uzavřel skóre zápasu na 3:1.
Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School