FK PŘÍBRAM
11.09.2017
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 7. kolo
1:0
Příbram vs. Č. Budějovice
Online
Branky: 64. Ayong
Žluté karty: Javorek, Wermke
Rozhodčí: Pechanec – Pospíšil, Kubr
Diváci: 1272
Příbram: Boháč – Holý, Kodr, Tregler (83. Kvída), Skácel (46. Květ) – Kilián – Matoušek (63. Jandera), Grajciar, Fantiš, Danoski – Ayong.
Č. Budějovice: Křížek – Řezáč, P. Novák, Havel, Kladrubský – Wermke (79. Moravec), Javorek, Čavoš (72. Turyna), Pešek – Mashike Sukisa, Táborský (68. Kadula).

Duel rivalů dopadl lépe pro naše barvy

Zdeněk Brož

Tradiční soupeř z Českých Budějovic, který byl jediným neporaženým týmem FN ligy, odjel z Příbrami bez bodů. Vítěznou branku našeho týmu zařídil přesnou hlavičkou útočník Karsten Ayong.
Televizní přenos šlágru kola si vynutil přesun utkání na pondělní odpoledne, což se bohužel podepsalo na nižší návštěvě. Přítomní fanoušci ovšem viděli hodně kvalitní duel, ve kterém byl k vidění zajímavý fotbal zejména ve druhém poločasu. Trenér Josef Csaplár už mohl využít Antonína Fantiše, který se v sestavě postavil na pozici podhrotového hráče. A právě Fantiš byl prvním, který ohrozil budějovického brankáře Křížka. Na přesný centr Karstena Ayonga si totiž naskočil nehlídaný, hlavičku netrefil ideálně a skákavý míč brankář vyrazil. Na kontě Příbrami postupem času narůstaly pouze rohové kopy, ze kterých paradoxně žádná velká šance nevznikla. Po půlhodině hry si vytvořili hráči Dynama nebezpečné šance. Pešek svoji střelu netrefil přesně a z následující akce útočník hostů Mashike dokonce trefil tyč. Na opačné straně se z dálky zastřeloval Grajciar, pálil vedle. Ve 41. minutě si málem vyrobili branku hosté, když při nedorozumění obránce a brankáře se odražený míč od našeho dobíhajícího Jana Matouška dokutálel vedle branky. Ve druhém poločasu se už neobjevil zraněný Rudolf Skácel. Střídající Roman Květ po dvou minutách na hřišti vypálil jedovku ze třiceti metrů a gólman soupeře musel míč vyrazit na roh. V závaru se pak dostal do gólové šance Zoran Danoski, jenže z pár kroků míč i za pomoci teče obrany přestřelil. Nepřesně si naštěstí počínal i hostující Mashike, když po dobré akci vypálil dělovku nad bránu. V 64. minutě jsme už viděli úspěšnou kombinaci. Fantiš se uvolnil ve vápně, na krátký centr si naběhl Ayong a Příbram mohla po jeho úspěšné hlavičce na přední tyči jásat - 1:0! Dlužen své střelecké pověsti nechtěl zůstat ani kapitán Peter Grajciar, ale svoji ránu poslal do rukavic brankáře Křížka. V 78. minutě jsme přežili gólovou šanci Turyny, který z blízka hlavičkoval nad branku Marka Boháče. A podobné zakončení předvedl v 84. minutě i obránce Budějovic Novák. Fanoušci Příbrami si tak mohli zhluboka oddechnout. V posledních minutách pomohla i naše aktivita, kdy jsme soupeře do většího tlaku nepustili. Chyběla jen lepší nahrávka do koncovky, protože pak mohla být naše výhra výraznější. Po zásluze jsme v zápase uhráli tři body a neprohráli už čtvrtý zápas za sebou.
Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School