FK PŘÍBRAM
13.10.2017
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 11. kolo
1:0
Vítkovice vs. Příbram
Online
Branky: 7. Vasiljev
Žluté karty: Twardzik, Prajza – Matoušek, Vávra
Rozhodčí: Severýn – Hock, Dresler
Diváci: 401
Vítkovice: Květon – Prajza, Mikula, Dramé, Twardzik – Kučera (64. Cverna), Matěj, Urbančok (76. Bzirský), Vasiljev – Mišinský, Mrázek (81. Szotkowski).
Příbram: Boháč – Zápotočný, Kodr, Tregler, Vávra – Fantiš, Květ, Matoušek (56. Danoski), Grajciar (76. Černý), Kilián (63. Januška) – Ayong.

Domácím jsme dopřáli první výhru sezóny

Zdeněk Brož

Jediný gólový úspěch stačil Vítkovicím k tomu, aby poprvé vyhráli a nedovolili našemu týmu bodový zisk na severu Moravy
K prvnímu startu v A-týmu naskočil na levé straně obrany Roman Vávra, který nahradil vykartovaného Rudolfa Skácela. Aktivní hru našeho týmu zmrazila 7. minuta, ve které uprchnul obraně Vasiljev a přesnou ránou poslal domácí celek do vedení. Postupný útok našeho týmu často kazily nepřesné nahrávky, takže na dobrou šanci jsme čekali do 15. minuty a ránu Grajciara. Tu se štěstím tečovala obrana mimo branku. Na opačné straně hlídala naše obrana Twardzika a na poslední chvíli zabránila bližící se pohromě v podobě druhé branky. A brzo poté měl na kopačce vyrování Ayong, jenže jeho pokus šel vedle. Když na dobrý centr nedosáhli před brankou volní Matoušek s Fantišem, bylo jasné, že se s koncovkou budeme dnes trápit. Před závěrem půle ostře vypálil Peter Grajciar na brankáře Květoně, jenže ten si udržel pozornost a na dorážku už nemusel zasahovat. Nepřesně si počínal i Antonín Fantiš, když po centrovaném míči mohl vypálit přesněji, než jaký byl výsledný pokus z voleje. A v závěru prvního poločasu musel nakonec hasit problém Marek Boháč, když vychytal Mišínského. A náš gólman ukázal perfektní reflex i v 50. minutě, tedy na začátku druhého poločasu. Bombu z pár metrů stačil vyrazit a stále tak držel naděje našeho týmu. Naše snaha o zteč branky domácích Vítkovic byla sice intenzivní, ve finálních nahrávkách ale stále planá. Nejblíž k zakončení byl Tomáš Zápotočný, který zakončoval vedle tyče. Několik centrovaných míčů do vápna domácích sice našlo adresáta v zelenočerném dresu, hlavičky však mířily nad branku. V 80. minutě jsme viděli největší šanci našeho týmu. Karsten Ayong dostal ideální pas za obranu, křižným pasem překonal i brankáře Květoně, ale za bezmocným brankářem stačil ještě zaskočit obránce Dramé a sebral tak možnost skórovat střídajícímu Danoskimu. Otevřená hra dovolovala hrozit domácím z brejků. Do jednoho takového se dostal Szotkowski, naštěstí neuspěl, když mu zakončení chytil Boháč. Závěrečná snaha o nápor vrcholila jen nepřesnou střelou Janušky z voleje mimo prostor branky. Domácímu týmu, který byl po deseti kolech na poslední příčce jsme tak darovali první výhru sezóny a na cestu vlakem zpět do Příbrami jsme si žádné získané body nepřibalili.
Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School