FK PŘÍBRAM
29.10.2017
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 13. kolo
1:0
Sokolov vs. Příbram
Online
Branky: 11. A. Ševčík
Žluté karty: Zápotočný, Tregler, Januška, Matoušek
Rozhodčí: Houdek – Kubec, Pečenka
Diváci: 510
Sokolov: Belaň – Strada, Ševčík, Mráz, Mejdr – Machek, Glaser – Kosak (70. Provod), Jakub Dvořák II., Končal (79. Přeučil) – A. Ševčík (61. Dvořák)
Příbram: Boháč – Skácel, Tregler, Kodr, Zápotočný – Květ – Grajciar (78. Antwi), Danoski (46. Matoušek), Fantiš – Ayong, Jandera (61. Januška)

Utkání rozhodl rychlý gól

Jan Vostrý

V druhém venkovním utkání za sebou se Příbram nedokázala střelecky prosadit a ze Sokolova odjíždí s nejtěsnější možnou pořážkou.
Náš tým se po deseti letech vrátil na půdu Baníku Sokolov. Ve dvojici utkání v tehdejší druholigové sezóně jsme dvakrát hráli s Baníkem nerozhodně 0:0. Podobně jako při utkání ve Vítkovících jsme se brzo dostali do situace, kdy jsme prohrávali. Už v 11. minutě potrestal nedůslednost v obraně Ševčík a přesnou hlavičkou dostal domácí celek do vedení 1:0. Sokolov tak dostal prostor soustředit se na bránění a my jsme byli nuceni dobývat. Po půlhodině hry vystřelil nebezpečně Roman Květ, když jeho rána jen těsně minula branku. Další dalekonosný pokus vyslal příbramský záložník o pár minut později a to už musel brankář Belaň vyrazit míč mimo branku. Do druhé půle poslal trenér Csaplár místo Danoskiho Matouška. Zatažený Sokolov v 55. minutě přečkal velkou šanci Rostislava Jandery, který po ideálním centru od Zápotočného, napálil před sebou stojícího obránce. V 70. minutě kopal Peter Grajciar přímý kop, ale z dvacetimetrové vzdálenosti nepřekonal zeď domácích hráčů. K premiérovému startu v zelenočerných barvách poslal náš kouč do hry i Ghaňana Emmanuela Antwiho. V 84. minutě měl na hlavě vyrovnání Tomáš Zápotočný. Jeho přesnou hlavičku však zázračně chytá slovenský brankář v barvách Sokolova. Branku jsme nedotlačili ani v nastaveném čase, kdy po jednom závaru opět vytáhl gólman Baníku další jasnou branku. Podruhé v řadě jsme tak na hřišti soupeře prohráli nejtěsnějším rozdílem 0:1.
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School