FK PŘÍBRAM
04.11.2017
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 14. kolo
3:1
Příbram vs. Opava
Online
Branky: 10. Grajciar, 14. Ayong, 88. Matoušek - 62. Smola
Žluté karty: Zápotočný - Žídek
Rozhodčí: Hrubeš - Flimmel, Vlček
Diváci: 1162
Příbram: Boháč – Skácel, Tregler, Kodr, Zápotočný – Květ, Průcha (60. Januška) – Matoušek, Grajciar (85. Kvída), Fantiš – Ayong (71. Jandera).
Opava: Fendrich – Stříž, Simerský, Žídek – Kayamba, Zavadil (85. Mozol), Jursa, Kuzmanović (C) (67. Jurečka), Zapalač (56. Schaffartzik) – Smola, Puškáč.

Útočný zápas rozhodla lepší produktivita Příbrami

Zdeněk Brož

Nejlepší ofenzívu soutěže z Opavy jsme udolali jejich vlastní zbraní, útokem. Krásné góly Grajciara, Ayonga a Matouška znamenaly tříbodový zisk.
Náročný zápas čekal Příbram v utkání proti nesmírně kvalitní a při střelecké chuti hrající Opavě. Trenér Josef Csaplár poslal do základní sestavy dvě rychlá křídla Petra Průchu a Jana Matouška. V 10. minutě dostal příležitost zahrávat přímý kop Peter Grajciar, využil chybně postavené zdi hostů a nádhernou bombou zavěsil míč do šibenice - 1:0. A momentu překvapení jsme využili vrchovatě o čtyři minuty později, když do odkryté obrany zaútočil Karsten Ayong a jesličkami potupil brankáře a skóroval na 2:0. Hosté nebyli rozhodně odevzdaní, ale velmi pozorně bránící domácí tým nepouštěl. Při lepší pozornosti v útoku jsme to ale mohli být my, kteří mohli zvýšit, šance Matouška i Fantiše volaly po gólu. Po změně stran si hosté vytvořili výrazný tlak, ale k tomu se nabízela možnost útočit do odkryté a nehlídané obrany Opavy. V 61. minutě sice snížil Smola, ale to naštěstí bylo ze strany hostů vše. Velké šance Antonína Fantiše mohly znamenat výsledkovou jistotu, ale hosté mnohdy i se štěstím brejky ubránili. Netrefili se ani Matoušek s Květem. V 88. minutě nakonec rozhodl svojí rychlostí Jan Matoušek závěr zápasu. Předvedl rychlý sprint za obranu a propálil i gólmana a stvrdil výsledek na 3:1
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School